RECENSIE: Lukas Batteau - Lukas Batteau EP

Cover Lukas Batteau - Lukas Batteau EP
recensie cijfer 2012-08-07 Al ruim een jaar geleden dook de half-Amerikaanse Lukas Batteau de studio in voor de opnames van zijn tweede solo EP. Maar Lukas was niet helemaal tevreden met het eindresultaat. Gevolg: de release werd uitgesteld en Lukas nam opnieuw zijn zang en daarnaast enkele overdubs op. Thuis in zijn woonkamer in Utrecht. Augustus 2012 komt de EP dan eindelijk uit en, eerlijk gezegd, de timing kon niet beter. Het Nederlandse singer/songwriter genre zit meer dan ooit in de lift, mede door Giel’s zoektocht op de publieke omroep en een aantal zeer gewaardeerde releases van getalenteerde collega’s eerder dit jaar.

Wat meteen opvalt is Lukas’ zeer aangename stemgeluid. Hij zingt puur en ongekunsteld. De EP trapt af met huidige single ‘Go’, een op zich niet bijster bijzonder nummer, ware het niet dat het erg goed is geproduceerd en gewoon lekker wegluistert. Dit nummer wordt gevolgd door het geslaagde ‘Snowflake’; dit liedje heeft een lekker ritme, klinkt zomers en heeft subtiele arrangementen en klinkt ook dynamisch door het aanzienlijke verschil tussen coupletten en refreinen.

‘The Substance Of Things’ klinkt weer anders dan de voorgangers. In dit nummer komt Lukas’ warme stem het beste tot zijn recht. Het lijkt ook een goede keuze om de zang opnieuw op te nemen, aangezien hij nu eigenlijk precies klinkt zoals het hoort bij muziek als deze. Slotnummer ‘Serenade’ is voor mij het echte hoogtepunt van dit schijfje: sfeervol, een sterke tekst en erg mooie zang. In dit nummer valt wederom op dat de productie erg goed is op deze schijf.

De liedjes zijn allen melodisch heel sterk. Soms ligt hier de kracht niet in het grote gebaar maar in de kleine nuances in zang of arrangement. Het gevaar hierbij is wel dat, wanneer men deze muziek als achtergrondmuziek draait, het als saai kan worden ervaren. Daarom zou ik zeggen: geef deze EP van een getalenteerde singer/songwriter eens een kans met een goede koptelefoon. Hij verdient het!
Recensent:Etan Huijs Artiest:Lukas Batteau Label:It\'s All Happening
Cover Amy Macdonald - Life in a Beautiful Light

Amy Macdonald - Life In A Beautiful Light Amy Macdonald scoorde in 2007 een megahit met ‘This Is The Life’, dat...

Cover Robin Block - Comfort Zones

Robin Block - Comfort Zones Alleen de aanlevering is er al een om van te watertanden. In samenwerking met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT