RECENSIE: Van She - Idea Of Happiness

Cover Van She - Idea Of Happiness
recensie cijfer 2012-08-27 Er zijn van die platen die seizoensgebonden lijken te zijn. Had ik Idea of Happiness in de winter ontvangen ter recensie, had ik hem ongetwijfeld afgedaan als een nietszeggend niemendalletje. Met de zon hoog aan de hemel en de barbecue aan voelt dit album van Van She echter als een heerlijk briesje op een warme zomerdag.

De Australiërs van Van She maken lichte electropop die met één been in de 80’s staat en met het andere been raakvlakken heeft met acts als bijvoorbeeld The Whitest Boy Alive. De nummers zijn enorm catchy en zijn zonder uitzondering in bezit van memorabele meezingrefreintjes.

Het titelnummer is heerlijk electro met zijn synthhook en zal het ongetwijfeld goed doen op de catwalk. 'Calypso' en 'Jamaica' doen hun naam eer aan en zijn zeer luchtig. 'Sarah' is wat melancholischer van aard en klinkt zowaar als een kruising tussen Gary Numan en Modern Talking.
'Radio Waves I' is een lekker uitbundig instrumentaaltje met over elkaar heen buitelende keyboards.

'Coconut' klinkt als electro afkomstig van de Cariben met zijn steeldrums uit een doosje. 'Beat the Drum' klinkt zowaar wat duisterder, maar dit komt eigenlijk enkel door de synths en niet door de zang en past goed bij het aansluitende 'Radio Waves II', die ook deze feel heeft. Afsluiter 'Move On' zet ook wat zwaarder in met zijn naar dubstep neigende bassen en opgepitchte stemmetjes.

In feite is dit album van Van She zo plat als een lekke band. Maar het bezit de kwaliteit dat het eigenlijk geen reet uitmaakt. Idea of Happiness klinkt zomers, de keyboards zoemen dat het een lieve lust is en de teksten sluiten daar uitstekend bij aan. Dat de cd waarschijnlijk ergens in september weer in de kast verdwijnt, doet er niet toe. Waarschijnlijk pak ik hem er over een jaar weer uit.
Recensent:Mark Michels Artiest:Van She Label:Modular
Cover Modeselektor - Modeselektion Vol.02

Modeselektor - Modeselektion Vol.02Heb je ooit wel eens Modeselektor op je vrijdagmiddagborrel gehad? Ik wel....

Cover Various - Kitsuné Soleil

Various - Kitsuné Soleil Volgens de kalender loopt de zomer op z’n einde, maar eigenlijk is hij pas...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT