RECENSIE: Lianne La Havas - Is Your Love Big Enough

Cover Lianne La Havas - Is Your Love Big Enough?
recensie cijfer 2012-08-20 Haar naam gonsde in het Verenigd Koninkrijk al enige tijd rond. Was het niet vanwege haar sterke EP Forget, dan was het toch zeker vanwege haar fabelachtige optreden afgelopen jaar bij Jools Holland. Getooid met alleen haar fraaie vintage Danelectro Silvertone gitaar en een klein gitaarversterkertje wist ze daar vele harten te veroveren. Vanwege de erg mooie liedjes, haar heerlijke lichthese soulstem, maar bovenal door haar innemende podiumpersoonlijkheid. Hier was overduidelijk iets bijzonders aan de hand. Toen de BBC haar vervolgens ook nog eens uitriep tot een van de grote beloftes van 2012, werden de verwachtingen alleen maar hoger.

En dan nu natuurlijk de grote vraag: lost de jonge zangeres (slechts 22 jaar oud) die in op dit debuutalbum? Het antwoord op die vraag is een volmondig ja! Het album opent met een stukje a capella, waarna de song 'Don't Wake Me Up' mooi opbouwt met een fijne lome groove en lekker dik aangezette piano akkoorden. Tegen het einde van de song ben je als luisteraar al grotendeels om. Maar de trits songs die daarna volgen trekken je definitief over de streep.

Lianne La Havas schrijft prachtige songs die duidelijk zijn beïnvloed door diverse (nu)soul klassiekers. Maar ze geeft deze allemaal haar eigen handtekening. Hierdoor klinkt zelfs de cover van Scott Matthews' 'Elusive' als een van haar eigen songs. Uptempo en meer ingetogen songs wisselen elkaar prima af, al ligt de nadruk wel op de intimiteit. Door haar lichthese soulstem zal Lianne La Havas nu eenmaal niet zo snel iets schreeuwerigs voortbrengen. Maar in haar geval zit je daar ook helemaal niet op te wachten.

Toegegeven, op tweederde van het album volgen wel een paar iets minder sterke tracks. Hierdoor is dit debuut nog niet de klassieker die Lianne La Havas zeker in zich heeft. Maar sjonge, wat geeft ze hier een indrukwekkend visitekaartje af. Komend weekend op Lowlands, en later dit jaar op het Songbird festival in Rotterdam. Het staat nu al vast dat ze op beide festivals tot de hoogtepunten gaat behoren. Gaat dat zien, nu ze nog niet al te bekend is.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Lianne La Havas Label:Warner Music Benelux
Cover The Offspring - Days Go By

The Offspring - Days Go ByHet probleem met ouder worden is dat je langzaam steeds meer je originele...

Cover Sabrina Starke - Outside The Box

Sabrina Starke - Outside The Box Ze heeft al twee Edisons op zak, en levert met Outside The Box haar derde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT