RECENSIE: Sabrina Starke - Outside The Box

Cover Sabrina Starke - Outside The Box
recensie cijfer 2012-09-05 Ze heeft al twee Edisons op zak, en levert met Outside The Box haar derde album in vier jaar tijd af. En toch is Sabrina Starke nog niet zo bekend onder het grote publiek als ze wat mij betreft wel zou moeten zijn. Ok, ze heeft een aantal kleine hitjes gehad. En kreeg door haar duetje met Bløf ‘Meer Kan Het Niet Zijn’ wat meer landelijke bekendheid. Toch is ze opvallend weinig te horen op de landelijke radiozenders.

Dat dat onterecht is, bewijst de Rotterdamse opnieuw met dit album. Outside The Box is hitgevoeliger dan ooit, en bevat dus meerdere songs die het verdienen om opgepikt te worden door de grote zenders. Een van de fijnste voorbeelden is misschien wel het heerlijk zomerse ‘Backseat Driver’, dat leunt op een reggae-riffje. Samen met de gastbijdrage van Ziggi Recado is dit echt een feest van een song, waarop je bijna onmogelijk stil kunt zitten. Maar ook bijvoorbeeld ‘ Toss Me A Dream’, ‘ This Time Around’ en ‘ Say Whatcha Wanna’ zijn ongelooflijk catchy en zouden geheide hits moeten zijn.

Evenals op het tweede album is Pete Wallace (mede)verantwoordelijk voor de productie van het album. De producer die eerder met o.a. Pink, Jessica Simpson en Michael Bolton werkte, heeft ervoor gezorgd dat het album lekker open en toegankelijk klinkt. En dat het album, ondanks de enorme gevarieerde set aan songs, toch als een geheel wegluistert.

Wat voor Sabrina Starke nieuw was aan dit album, was onder andere dat de synthesizer vaker het uitgangspunt werd van de songs. Voorheen was dat standaard haar gitaar. Hierdoor kon Sabrina, zoals de titel al aangeeft, meer buiten haar eigen lijntjes kleuren. En dat lijkt, aan het spelplezier en het sterke songmateriaal te horen, goed te zijn bevallen.

Het wordt tijd dat een aantal van de grote radiozenders meer ruimte in gaat calculeren voor een talent als Sabrina Starke. In plaats van steeds weer dezelfde Nederlandse bands dag in dag uit aan bod te laten komen. Ze zullen er in het geval van Sabrina Starke veel luisteraars een groot plezier mee doen.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Sabrina Starke Label:8ball Music
Cover Lianne La Havas - Is Your Love Big Enough?

Lianne La Havas - Is Your Love Big EnoughHaar naam gonsde in het Verenigd Koninkrijk al enige tijd rond. Was het niet...

Cover Chris Smither - Hundred Dollar Valentine

Chris Smither - Hundred Dollar Valentine Bluesartiest Chris Smither draait al heel wat jaartjes mee. De artiest...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT