RECENSIE: Flash Fiktion - Flash Fiktion

Cover Flash Fiktion - Flash Fiktion
recensie cijfer 2012-06-30 Zijn Britse jongeren zo ongelofelijk creatief, zijn er zo veel of weten de platenmaatschappijen de Nederlandse markt nou zo goed te bereiken. In ieder geval ploffen er elke week minstens enkele nieuwe bandjes uit één van de Britse metropolen bij ons op de mat. Flash Fiktion is de volgende in de rij met hun self-titled debuut.

Op het album Flash Fiktion komt er een flinke lading geluid voorbij, waarbij scheurende gitaren, feel-good-electro en tropische drums de hoofdmoot vormen. Het doet een beetje denken aan bands als Is Tropical en Jamaica. Enfin, dan snapt u het sfeertje ook wel.

Het Londense drietal weet muzikaal gezien eigenlijk een heel gemiddeld album neer te zetten en moet het daarom vooral hebben van de manier waarop de liedjes beklijven bij de luisteraar. Dat is natuurlijk voor iedereen om zelf te beoordelen, maar in ieder geval zijn de heren bekend met het fenomeen catchyness.

Stevige liedjes als ‘Capsules Of Sun’, ‘Artificial Colours’, ‘Leni’ en ‘Tomorrow People’ vallen op door de dikke laag aan bas en zijn opzwepend genoeg om kleine festivalhitjes te worden. Je kan in feite gewoon zeggen dat als de heren de herrie ingaan, ze pluspunten scoren. Met leuke hooks, sfeervolle onderbrekingen en vooral een hoog tempo klinken deze nummers allemaal prima.

Het zijn echter de ietwat rustige liedjes zoals ‘Nautikal Girl’ en ‘Science Of Sleep’ die wat aan gogme missen. Ze zijn net te traag, net te saai om de luisteraar op een positieve manier te kietelen. Aan de andere kant heeft het album deze rustpunten wel nodig, dus dat is een duivels dilemma dat maar op één manier opgelost kan worden: betere rustige liedjes maken.

De meeste tracks zijn echter vrolijk en slaan wel aan. Dat is, zoals gezegd, waar de band het van moet hebben en daarmee slagen ze in hun opzet. Echt interessant wordt het niet, zowel muzikaal als tekstueel gezien. Maar ach, Flash Fiktion is wel een lekker zomerplaatje met een hoog energiegehalte.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Flash Fiktion Label:News
Cover Human Woman - Human Woman

Human Woman - Human Woman Human Woman is een project van de IJslanders Jon Atli Helgason en...

Cover The Motives - Featuring Matt Taylor

The Motives - Featuring Matt Taylor Matt Taylor is een sessiemuzikant die samenwerkte met grote muzikanten als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT