RECENSIE: Tenacious D - Rize of the Fenix

Cover Tenacious D. - Rize of the Fenix
recensie cijfer 2012-07-06 Nadat The Pick Of Destiny de grond in werd geboord door recensenten, is Tenacious D terug. Om de monden van deze journalisten te snoeren. Deze keer niet met een tv-serie of film, maar gewoon met een cd. Hun derde. De comeback van Tenacious D, volgens frontmannen Jack Black en Kyle Gass.

Inmiddels staan een hele hoop videoclips voor hun nieuwe nummers online, om hun terugkeer te onderstrepen. Geheel in lijn der verwachting zijn die zowel flauw als hilarisch, en vaak zo fout dat het leuk is. De feniks op de albumhoes lijkt niet voor niets op een fallus.

Dat cabaretduo Black en Gass de monden van journalisten willen snoeren, is met de eerste regels van ‘Rize Of The Fenix’ al duidelijk: “When The Pick of Destiny was released it was a bomb, and all the critics said that the D was done. The sun had set and the chapter had closed, but one thing no one thought about, was the D would rise again.” De opener mondt uit in een rock-epos van jewelste. Dat geeft de recensent moed. Wat verder meteen opvalt is dat de productiewaarde van Rize Of The Fenix duidelijk hoger is dan de vorige albums. Muzikaal klinkt het allemaal een stuk gelikter en niet alleen omdat Dave Grohl drumt. Vooral nummers als ‘Throw Down’, ‘Rize Of The Fenix’ en ‘The Ballad Of Hollywood Jack And The Rage Kage’ zijn sterk gecomponeerd. The D heeft stappen gemaakt.

Maar ook de skits zijn aanwezig en de teksten van de liedjes zijn weer grappig. Jack Black bewijst weer uitstekend te kunnen zingen met heavy-metal uithalen overal. Afsluiter ‘39’ is hilarisch, wanneer Black zijn beste Bruce Springsteen imitatie opzet. Rize Of The Fenix mist tijdloze klassiekers als ‘Tribute’ en ‘Fuck Her Gently’, is meer van hetzelfde en er mist een rode draad, maar het zeker niet minder grappig.
Recensent:Rutger Otto Artiest:Tenacious D Label:Sony Music
Cover Santana - Shape Shifter

Santana - Shape ShifterSinds het succes van Supernatural leek elk Santana album een niet zo’n...

Cover Paf - Heading for Crazy Times

Paf - Heading for Crazy Times Tragisch, dat is het eerste wat er door je hoofd gaat als je het verhaal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT