RECENSIE: Tender Trap - Ten Songs About Girls

Cover Tender Trap - Ten Songs About Girls
recensie cijfer 2012-10-22 Vergis je niet in de naam. Tender Trap is een andere band dan The Temper Trap en bovendien al langer actief. Toch zijn de Londenaren veel minder bekend in de muziekwereld. Ten Songs About Girls is hun vierde album en bevat, je raadt het al, tien nummers over het zijn van een meisje.

Met zijn vijven maakt Tender Trap lichtvoetige indie pop. Amelia Fletcher zingt, Katrina Dixon drumt en zingt mee, John Stanley speelt gitaar en Robert Pursey de bas. Er is ook een nieuw gezicht. Emily Bennett vervangt Elizabeth Morris, die de band in 2010 verliet om zich te focussen op haar band Allo Darlin. Bennett speelt gitaar en neemt ook wat zang voor haar rekening.

Drie vrouwelijke vocalisten. Dat levert een hoop harmonische samenzang op, en soms wat dromerige muziek, door de fuzzy indiepop die Tender Trap maakt. Het tempo ligt hoog, met vlugge beats en liedjes van maximaal vier minuten. Het geluid doet meteen denken aan Best Coast’s debuutplaat, maar dan lichter en luchtiger.

Tien liedjes over meisjes. Toch zijn de onderwerpen heel divers. ‘Memorabilia’ gaat over een meisje dat huilt bij haar overleden vriend, ‘Step One’ gaat over drie meisjes die de indie wereld willen veroveren (zoals Tender Trap zelf, dus) en er staat zelfs een soort kerstnummer op. ‘Leaving Christmas Day’ valt gelukkig niet helemaal uit de toon, want sleebelletjes worden achterwege gelaten, hoewel het refrein en einde wel weer iets kerstachtigs heeft.

De nummers op Ten Songs About Girls zijn zeker voor indie pop begrippen heel toegankelijk, simpel en soms zelfs wat catchy. Maar ook dit album betekent geen wereldwijde doorbraak. En waarom besloot de band in hemelsnaam eenzelfde soort geluid als dat van een wekker te verwerken in ‘May Day’? Liefhebbers van indie pop gaan dit wel waarderen, maar Tender Trap doet binnen het genre niets nieuws.
Recensent:Rutger Otto Artiest:Tender Trap Label:Cargo
Cover Wintersleep - Hello Hum

Wintersleep - Hello HumJuno-award winnaars Wintersleep bouwen sinds 2001 aan een zeer respectabele...

Cover Sidewalk (punk) - We Are The Radio For The Night So Shut Up And Dance

Sidewalk (punk) - We Are Your Radio For The Night So Shut Up And Dance Even een lofzang op de voorkant van de hoes van EP We Are Your Radio For The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT