RECENSIE: The Lovetones - Meditations

Lovetones, the
recensie cijfer 2006-03-09 Inmiddels zijn de heren van The Lovetones in eigen land al razend populair. Daarom is het tijd geworden dat wij ook eens kennis gaan maken met deze vijf heren uit Down Under. Meditations heet hun nieuwe album en komt deze maand uit in Europa.

Leider en frontman van The Lovetones, Matthew J Tow draait al wat jaren mee in de Australische muziekscène. Na het doen van verschillende projecten richt hij deze band op. Psychedelische jaren zestig invloeden komen je tegemoet en links naar The Beatles en David Bowie worden snel gelegd. Vooral het stemgeluid van de zanger op nummers als “Inside a dream” en “Come home” heeft veel weg van het solo werk van John Lennon. Maar er zijn niet alleen oude invloeden te horen. Een mix van verschillende Britpop bands (Super Furry Animals, Blur) is ook te ontdekken in de muziek.

In de toekomst zullen zeer zeker nog meerdere vergelijkingen en invloeden van deze band opgesomd worden. The Lovetones is een schoolvoorbeeld hoe je het beste uit verschillende stijlen kunt halen daar een zeer aangename mix van kunt maken. Voor de niet liefhebbers van deze mix kan dit album halverwege gaan vervelen. Dit is goed voor te stellen omdat er niet zoveel variatie in zit en daardoor snel hetzelfde kan gaan klinken.

Wie weet is er nog ergens een festivalprogrammeur die het aandurft om deze band nog te programmeren voor deze zomer. The Lovetones verdienen zeker een kans want met Meditations heeft de band een uitstekende plaat uitgebracht. Een aanrader voor iedereen met nostalgische muziek gevoelens.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:The Lovetones Label:Tee Pee Records
Wreckyard

Wreckyard - Black and BlueprintAan de aankleding zal het in ieder geval niet liggen. De nieuwste EP van...

Alan Lauris

Alan Lauris - Connect Me Als een cd afrekent met de stelling dat home studio’s geen ‘echte muziek’...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT