RECENSIE: The Vandals - Internet Dating Superstuds

2002-09-21 The Vandals maken al jaren punkpop met een wel heel erg hoge dosis puberale ongein. Album titels als ‘Live fast, diarhea’ en ‘Hitler bad, Vandals good’ spreken wat dat betreft boekdelen. Ook op ‘Internet dating superstars’, het vierde album van The Vandals, zijn weer de nodige absurde, onzinnige, maar daardoor ook erg leuke nummers te horen. Dat je geen diepgang moet verwachten bij een nummer als ‘Disproportioned head’ is natuurlijk duidelijk. In tegenstelling tot sommige van de vorige albums is de muziek op dit album met afstand sterk genoeg om ook te boeien als de lol van de tekst er al lang af is.
The vandals zijn melodieuzer dan ooit en muzikaal gezien zit het ook allemaal een stuk sterker in elkaar. Het vele touren heeft duidelijk wonderen gedaan voor de instrumentbeheersing.
De CD is een mooi geheel met weinig zwakke maar wel een aantal erg sterke punten. Vooral het eerder genoemde ‘Disproportioned head’, ‘Soccer mom’ en ‘I can’t wait’ zijn opvallend goede nummers die je niet zomaar uit je hoofd kan zetten. Dat The Vandals niet alleen bestaat uit onderbroeken lol bewijzen ze in ‘The unseen tears of the Albacore’, misschien wel het sterkste nummer van het album, waar ze zowaar op de hoogte blijken te zijn van hedendaagse problemen in de wereld. Ondanks de vele goede nummers is het toch niet erg waarschijnlijk dat we The Vandals binnenkort op TMF te zien krijgen zoals dat bij Blink 182 en Sum 41 wel het geval is, maar dat was volgens de biografie ook allerminst de bedoeling.
Voor degenen die de CD kopen is er overigens ook een speciale website gemaakt (internetdatingsuperstuds.com), waar je de avonturen van deze studs kan volgen en je jezelf ook op kan geven voor een superdate.
Recensent:Michiel Gregoire Artiest:The Vandals Label:Kung Fu Records

Last Erection - Alternative HypothesisJe promo beginnen met een ruige cover (Summer in the city) is een niet al te...

Various - Up Magazine #5 + Sampler "YEAAAHHH!!" opent Peter Pan Speedrock met de track...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT