RECENSIE: Minimum Serious - Procapitalist

2002-12-23 Bij een CD van een punkband die zichzelf Minimum Serious noemt, verwacht ik iets in de lijn van Guttermouth of The Vandals: catchy punkpop nummers met de meest onzinnige thema’s mogelijk. Sommige nummers voldoen inderdaad aan deze verwachting. Zoals bijvoorbeeld het nummer “Hot Dog” waarin over sex met honden gezongen wordt (volgens Minimum Serious een goed alternatief voor vrouwen). Op het merendeel van de nummers is Minimum Serious toch eigenlijk best serieus en snijdt geijkte onderwerpen als religie en vervreemding aan.
Muzikaal gezien zit het allemaal heel aardig in elkaar, maar ook hier blijft een beetje onduidelijk wat de band nou precies wil. De muziek vormt een beetje de gemene deler tussen alles wat we reeds kennen in de punkwereld. Daarnaast zouden sommige nummers naar mijn smaak best iets feller en energieker mogen zijn. Een enkel nummer lijkt aan te geven dat Minimum Serious nog best een stuk beter kan. “Sign me” en “Student Parties Suck” zijn voorbeelden van nummers die positief opvallen.
Met het gebrek aan echt van de CD af knallende energie en zonder een duidelijk eigen gezicht lijkt het mij onwaarschijnlijk dat deze band echt potten gaat breken in de toch al zo verzadigde punk-scene.
Recensent:Michiel Gregoire Artiest:Minimum Serious Label:On The Ring / Suburban

Ragga - Jus CoolOp de TU-Delft is hij al een ware cult-figuur, daar is hij bekend als...

The Grolschbusters - Moloko Een punkband uit de Achterhoek, met als bandnaam de Grolschbusters? Kan dat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT