RECENSIE: Solo - Solopeople

solo-solopeople
recensie cijfer 2006-02-03 Bijna twee jaar na het verschijnen van het door critici zeer gewaardeerde debuut Songs ‘n’ Sounds is het tijd voor een opvolger. Solo is terug met Solopeople. Het duo J. Perkins (alias Michiel Flamman) en Simon Gitsels is inmiddels uitgebreid met drummer Rowin Tettero en bassist Reyer Zwar. En daardoor is Solo voortaan een volledige band.

De muziek van Solo is gegroeid en dat is duidelijk hoorbaar op de nieuwe cd. Een uitgebreider instrumentarium zorgt ervoor dat Solo voortaan als een band klinkt. De eerste single Come Back To Me is een pakkend nummer en Everything Goes heeft het vertrouwde intieme geluid dat we kennen van de debuut cd. Op het nummer The Vanity Of Our Affairs is de stem van zangeres Lydia Wever (Brown Feather Sparrow) te horen.

Dat Solo nu meer als een band klinkt betekent niet dat de muziek niet persoonlijk meer is. Liedjes als het hitgevoelige Too Much (mogelijke tweede single?) en het zelfkritische Better Man zijn slechts twee voorbeelden die de persoonlijke lading van deze cd aangeven. Na een eerste luisterbeurt lijkt deze cd wat aan de donkere kant. Toch klinkt er hier en daar ook hoop, zoals in Opportunities.

Misschien is dit wel de cd waarmee Solo de welverdiende doorbraak kan maken naar een groter publiek. Talent is er voldoende in Nederland maar J. Perkin en Simon Gitsels zijn er in geslaagd om iets heel bijzonders te maken. Met elke draaibeurt wordt Solopeople beter. Een aanrader voor iedere muziekliefhebber!
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Solo Label:Excelsior Recordings
Mummy's Tree

Mummy's A Tree - Loftmusic For Millions Yet Unaware Loftmusic For Millions Yet Unaware is alweer de derde release van Mummy’s A...

PrinceOfPersiaTheTwoThrones

XBOX - Prince Of Persia: The Two Thrones Hoewel ook dit deel van Prince Of Persia an sich gewoon een nieuw deel van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT