RECENSIE: Carrie Rodriguez - We Still Love Our Country

Cover Carrie Rodriguez - We Still Love Our Country
recensie cijfer 2012-02-07 Emmylou Harris en Gram Parsons zijn de top als het gaat om duetten. Hun bekendste en mooiste duet is ‘Love Hurts’. Dat Carrie Rodriguez And Ben Kyle zijn geïnspireerd door Harris en Parsons mag duidelijk zijn, getuige hun nieuwe plaat met duetten. Ze zingen twee eigen geschreven liedjes, een zestal goed gekozen covers en hebben het aangedurfd om ook ‘Love Hurts’ te zingen.

De plaat We Still Love Our Country is een genot om naar te luisteren! De Mexicaans-Amerikaanse Carrie Rodriguez hoort al bij de top van de alternatieve country. Ze heeft recent enkele mooie solo platen gemaakt, maar is vooral bekend van haar werk met Chip Taylor. Buiten een mooi stem en een prettig voorkomen, kan ze ook zeer verdienstelijk viool spelen. Ben Kyle is wat minder bekend. Hij is zanger van de folkrockband Romantica en heeft in het verleden samengewerkt met Ryan Adams, waar zijn stemgeluid ook wel wat aan doet denken.

Het album opent met het lekkere ‘Your Lonely Heart’, geschreven door Ben Kyle. We horen meteen de twee vocalen samen en de stemmen passen erg goed bij elkaar in dit uptempo nummer. Het zit vol met pedal steel en viool, zo weten ze een onmiskenbaar countrygeluid neer te zetten.
Dan volgt het door Townes Van Zandt geschreven ‘If I Needed You’, wat een prachtig, maar veel gecoverd nummer is. De uitvoering hier is zeer smaakvol en maakt het daarom de moeite waard om opnieuw gecoverd te worden. Het pakkende ‘Fire Alarm’ is door het duo zelf geschreven en is een swingend nummer wat zich prima staande houdt tussen de andere liedjes van grote singer-songwriters. Ook Chip Taylor draagt zijn steentje bij aan dit album door zijn liedje ‘Big Kiss’ aan te leveren. Het is een droevig en meeslepend liedje waarin zowel Carrie Rodriguez als Ben Kyle goed laten horen wat ze vocaal in huis hebben. ‘You’re Still On My Mind’ (The Byrds) klinkt heerlijk traditioneel, net als ‘My Baby’s Gone’ (The Louvin Brothers) met erg prettige solo`s op gitaar, viool en pedal steel. De tekst van het nummer ‘Unwed Fathers’ van John Prine is prachtig en wordt erg mooi en klein uitgevoerd met zang, gitaar en viool. Het eerder genoemde ‘Love Hurts’ is de afsluiter van de plaat. Carrie Rodriguez en Ben Kyle maken er een prachtige uitvoering van en doen daarin niet veel onder voor hun inspiratiebronnen Harris en Parsons.

In minder dan 30 minuten ben je door We Still Love Our Country heen en dat is wel erg jammer. Het had best een half uur langer mogen duren. Voordeel is wel dat het album geen zwakke momenten kent en vanaf het begin tot het eind boeit. De mix is helder, de minimale instrumentatie is erg goed en smaakvol. De nummers zijn goed gekozen en wisselen van rustig naar uptempo en bovendien gaat de zang van Carrie Rodriguez en Ben Kyle erg prettig samen. Nu hopen op een vervolg!
Recensent:Rients Kuik Artiest:Carrie Rodriguez Label:Munich Records
Cover Peter Katz - Still Mind Still

Peter Katz - Still Mind StillSinger/songwriters zijn er tegenwoordig in overvloed en ze moeten zich flink...

Cover The Jimmy Bowskilll Band - Back Number

The Jimmy Bowskilll Band - Back Number Indrukwekkend is het zeker. Jimmy Bowskill is slechts 21 jaar oud en levert...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT