RECENSIE: Flugroove - Like Brethren

flugroove-likebrethren
recensie cijfer 2005-12-12 Soms weten bands hun demo of album wel héél bijzonder vorm te geven of te verpakken. Flugroove dingt wat dat betreft met de verpakking van Like Brethren mee naar de originaliteitsprijs van dit jaar. Het album is namelijk verpakt in... een washandje! Aan het washandje is ook nog eens een geboortekaartje aangebracht. De band heeft eigenlijk meteen al wat bonuspunten binnengesleept door zich op deze originele manier te presenteren.

Los van de verpakking blijkt ook de muziek zeer bijzonder te zijn. Met acht liedjes in zo´n 28 minuten leidt Flugroove je door een dromerig landschap waarin het aangenaam vertoeven is. Het album opent met I Want My Face Back. Een heerlijk loom triphop/achtig nummer, dat bijzonder sfeervol is gearrangeerd. Boards of Canada is een van de namen die mij te binnen schieten bij deze opener. Dat Flugroove zich niet bij deze stijl wil neerleggen bewijzen de daaropvolgende composities. Het uptempo Antidote lijkt een koortsachtige droom die wat mij betreft veel langer had mogen duren. En het daaropvolgende pulserende Blackface combineert elektronische invloeden van een act als Underworld met een prachtige, folkachtige vioolpartij. Een combinatie die geweldig uitpakt. Sowieso heeft de viool een belangrijk aandeel op dit album.

Gaandeweg het album experimenteert Flugroove iets meer met geluidsfragmenten. Zo is Geschreven&getekend voorzien van flarden tekst die een verhaal lijken te willen vertellen. Het afsluitende My In Between Machine bevat een verhalende stem, die je als slotzin influistert: "Without love, man is but machine". Hierna slaat de verteller een deur dicht, en schrik je wakker. De realiteit van alledag overvalt je, en zet je helaas weer met beide benen op de grond.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Flugroove Label:Cabin Music
NeedForSpeed100x100

Playstation 2 - Need For Speed: Most WantedIk wacht inmiddels drie maanden op een accept giro van onze oosterburen die...

Gecko Brothers - Demolition of...

The Gecko Brothers - Demolition Of The Rehabilitation Net wanneer je de hoop hebt verloren dat de Nederlandse muziekscene echt maar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT