RECENSIE: Clemm - Consider the Lilies

Clemm - Consider the Lillies
recensie cijfer 2007-07-17 Heel bekend is Willem Janssen, alias Clemm nog niet. Als bassist speelde hij al in verschillende bands. Maar als solo artiest bouwt hij langzaam maar zeker een goede naam op. Nu zijn eerste volledige album uit is kan het wel eens hard gaan met de carrière van Clemm.

Bijgestaan door vele gastmuzikanten zoals Jaap Warmenhoven (Skip the Rush) en Grolsch Grote Prijs winnaar Lucky Fonz III is het debuutalbum een feit. Consider The Lilies is een zeldzaam mooie sfeervolle plaat geworden. Een plaat om van te genieten en bij weg te dromen. Veertien nummers met een soms Twin Peaks-achtige lading. Een hoogtepunt van het album is het prachtige ‘With Childlike Wonder’. Clemm wordt in dit nummer bijgestaan door de jazztrompettist Milan Mes. Hoe goed de gastvocalisten op dit album ook zijn, dit is misschien wel het beste nummer van dit album.

De keuze voor alle gastoptredens op dit album heeft ook een keerzijde. Het album mist hierdoor een duidelijk gezicht. Het vormt net niet één geheel. Terwijl anderzijds iedere zanger(es) een bepaalde charme heeft waardoor het ook weer niet saai wordt. Maar luister vooral zelfs naar Consider The Lilies en vorm dan een oordeel.

Tot slot rest de vraag hoe Clemm dit album live gaat spelen. Worden het samples of probeert hij zoveel mogelijk mensen op het podium te krijgen. Hoe dan ook zal het een enorme uitdaging zijn. Ik ben benieuwd.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Clemm Label:Cabin Music
James Yorkston - Roaring the Gospel

James Yorkston - Roaring the GospelWe beleven tot op heden één van de meest druilerige zomers sinds we ons...

T-99 - Vagabonds

T-99 - Vagabonds Het Amsterdamse trio T-99 heeft sinds 2001 het vierde album op de markt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT