RECENSIE: The Rapture - In the Grace of your Love

The Rapture - In The Grace Of Your Love
recensie cijfer 2011-09-22 The Rapture uit New York is tot nu toe altijd een net-niet band geweest. Zo’n groep waar zo nu en dan geweldige nummers door worden uitgebracht, om vervolgens teleur te stellen met een half gebakken album. Toen de band dit jaar met één van de lekkerste singles van het jaar kwam, - het grootse ‘How Deep Is Your Love’ - was er dus nog geen echte reden om hoge verwachtingen te krijgen voor de vierde plaat van zanger Luke Jenner en zijn maten. Wellicht dat daar in de toekomst verandering in komt, want In The Grace Of Your Love is nu uit en stelt niet teleur.

Dit album markeert het punt waar The Rapture de balans heeft gevonden. Elf tracks lang zit de band precies op het bullseye punt in de cirkel waar dance-punk, pop, commercieel en kunstzinnig een eigen kwart hebben. In The Grace Of Your Love biedt voldoende aparte uitspattingen en variatie om de ‘lastige luisteraars’ vast te houden, maar telt ook een aantal instant hitsingles om diegenen met de aandachtspan van een goudvis te boeien. Het eerdergenoemde ‘How Deep Is Your Love’ is natuurlijk voor die laatste groep bedoeld. Wat. Een. Hit! Wat. Een. Saxofoonsolo! En ook het simpelere gestamp van ‘Miss You’ en ‘Come Back To Me’ blaast lucht in deze plaat.

Daar tegenover staat een nummer als opener ‘Sail Away’. Niet iedereen gaat de zang van Jenner slikken. Kattengejank, noemde de vriendin van ondergetekende het zelfs. Het is niet de meest uitnodigende openingstrack. En dan zijn er nog al die songs als ‘Rollercoaster’: achtbanen die drie keer over de kop gaan voordat je mag uitstappen. In The Grace Of Your Love is één van de meest bewegelijke platen van 2011 en juist daarom zo goed.

Kan het nog beter? Jazeker. Zo nu en dan wordt het allemaal net iets té bewegelijk. ‘Children’ telt zoveel verschillende laagjes dat het lastig is om verdiepingen van elkaar te onderscheiden. Iets minder druk, luidt het advies voor het vijfde album van The Rapture. In tegenstelling tot In The Grace Of Your Love, zullen de verwachtingen in de toekomst weer hoog zijn.
Recensent:Randy Timmers Artiest:The Rapture Label:Cooperative Music
The Travelling Band - Screaming Is Something

The Travelling Band (UK) - Screaming is SomethingHet album Screaming Is Something van het Britse The Travelling Band is...

Gotye - Making Mirrors

Gotye - Making Mirrors Wouter de Backer, beter bekend als de Belgische-Australische...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT