RECENSIE: Bai Bang - Livin' My Dream

Bai Bang - Livin’ My Dream
recensie cijfer 2011-08-20 Het Zweedse Bai Bang komt eind jaren tachtig bovendrijven en bestaat uit vier getalenteerde en dynamische rockers. De heren deelden het podium met bands als LA Guns, Thin Lizzy, Ratt, Dio, Mötley Crüe, Pretty Maids, Saxon en Axel Rudi Pell, alvast niet de minst klinkende namen in het rockwereldje. Festivals als Sweden Rock, Wacken en Rocklahoma staan ook op hun rijk gevulde palmares, wat een glashelder bewijs is dat Bai Bang wel degelijk een band is waar rekening mee moet worden gehouden.

Hun zevende studio album Livin’ My Dream is sinds eind juli verkrijgbaar bij je platenboer van eigen keus en is tevens de opvolger van het uitermate succesvolle Are You Ready uit 2009. Deze schijf veroverde zelfs een nominatie voor beste sleaze/glam album bij de Swedish Metal Awards en het Australische magazine The Rockpit bestempelde deze schijf zelfs als ‘The Best Allround Party Anthem Album Of The Year’.

De tien nummers op hun nieuwe Livin’ My Dream doen hun reputatie weer alle eer aan. Tracks als opener ‘We’re United’, ‘Come On’, ‘Rock On’ en ‘Stay’ beschikken over een meezinggehalte dat de volle honderd procent passeert en dit is dus net waar Bai Bang voor staat en in uitblinkt. Voor de meesten onder ons blijken sing alongs de grootste ergernis en bijzonder enerverend maar Bai Bang is één van de weinige bands die dit concept alle eer aandoet en dat siert hen ook. Titelnummer ‘Living’ My Dream’ is best aardig maar eigenlijk de minst sterke track op het album. ‘Come On’ doet dan weer sterk aan Bon Jovi denken hoewel de uitvoering de laatstgenoemde band overtreft. De obligate ballade passeert ook weer de revue in de vorm van ‘Gonna Have It All’ zonder echter in het zeemzoete te vervallen. Met ‘Die For You’ gooit Bai Bang zelfs een powerballad van formaat in de ring, terwijl hekkensluiter ‘Put On Her Dress’ nogmaals aantoont waar deze Zweden voor staan.

Livin’ My Dream is dus wel degelijk een niet te missen release van een band die zijn eigen waarden hoog in het vaandel draagt zonder in herhaling te vallen. Met andere woorden, een knappe prestatie.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Bai Bang Label:AOR Heaven
Middleman - Spinning Plates

Middleman - Spinning Plates Middleman is een band uit Leeds die sinds 2006 bestaat en sindsdien haar...

Serpentine - Living And Dying In High Definition

Serpentine - Living And Dying in High Definition Hun debuut A Touch Of Heaven kreeg vorig jaar een 92 procent beoordeling in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT