RECENSIE: Lechery - In Fire

Lechery - In Fire
recensie cijfer 2011-09-12 Bekijk de cover van de nieuwe cd van Lechery en je weet met welke muziekstroming je te maken hebt. De hoes is behoorlijk over-the-top maar één ding is duidelijk, dit is een metalalbum. Metaltypografie, een leren handschoen met studs die een ketting vasthoudt en dan ook nog eens vuur. Dat laatste slaat uiteraard op de titel van het album In Fire. Het is het tweede album van deze Zweedse band die in 2008 Violater uitbracht. De opnames van de opvolger liepen niet bepaald voorspoedig omdat enkele bandleden betrokken raakten bij ongelukken en andere vormen van persoonlijke ellende. Maar nu het album er is hebben deze vier Vikingen weer zin om de wereld te veroveren!

Na de intro ‘Awakening’ komt ‘Mechanical Beast’, een lied in de traditie van Amerikaanse metalbands zoals Skid Row (nee, niet die band van Gary Moore) en Mötley Crüe. Ongecompliceerd, een eenvoudig refrein dat vaak herhaald wordt en af en toe een solo. Je zou het metal voor beginners kunnen noemen, het klinkt nergens snoeihard en kan ook door Bon Jovi liefhebbers gewaardeerd worden. De mannen doen wel hun best om stoer te klinken. Wat te denken van een titel als ‘Heart of a Metal Virgin’, daar kan Manowar jaloers op zijn! Best lekker gitaarwerk hoor, het tempo van deze track ligt relatief hoog. Het refrein van ‘Lethal’ is irritant simpel, “Lethal, lethal, woohoohoohoo”, maar het heeft wel weer een aardige gitaarsolo.

‘Cross the Line’ is heel wat boeiender, het heeft een veel minder voorspelbare opbouw en enkele mooie tempowisselingen. De rappe titeltrack heeft lekker doublebass drumwerk en een aardige bassolo. ‘The Igniter’ is een aardig geslaagd stukje powermetal à la het oude Helloween. Zanger Martin Bengtsson heeft een stijl die wat lijkt op die van Klaus Meine van die andere Duitse band, maar helaas niet diens bereik. Dit album is voornamelijk gevuld met songs waarvan er al velen gemaakt zijn sinds de jaren tachtig. De powerballad ‘Lust for Sin’ is daar zeker geen uitzondering op. Een echt origineel element heb ik niet kunnen ontdekken. Het laatste nummer laat de strijdkreet van de band horen ‘We All Gonna Rock You Tonight’, een rockanthem van het zuiverste water.

In Fire is een goed gekozen titel; liefhebbers van het genre raken in vuur en vlam van deze cd, de rest zal hem in het vuur willen gooien.
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Lechery Label:Metal Heaven
Serpentine - Living And Dying In High Definition

Serpentine - Living And Dying in High DefinitionHun debuut A Touch Of Heaven kreeg vorig jaar een 92 procent beoordeling in...

Outloud - Love Catastrophe

Outloud - Love Catastrophe Het meest opmerkelijke bandlid van het Grieks-Amerikaanse Outloud is toch...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT