RECENSIE: Joseph Williams & Peter Friestedt - Joseph Williams & Peter Friestedt

Joseph Williams & Peter Friestedt – Joseph Williams & Peter Friestedt
recensie cijfer 2011-04-27 Het zal u misschien ontgaan zijn dat Toto in februari 2010 opnieuw opgericht werd, nadat de band twee jaar eerder de handdoek in de ring gooide. Het streven van de reünie was nobel en daardoor te rechtvaardigen. Bassist Mike Porcaro leidt namelijk aan de ernstige neurologische aandoening A.L.S. en de bedoeling was om een reeks benefietconcerten ter ere van hem te geven. In de gelederen bevindt zich weer zanger Joseph Williams, die in de jaren tachtig twee albums van de Amerikaanse band inzong en vooral bekend werd als de stem van hits als ‘Pamela’ en ‘Cant’t Stop Loving You’.

Al is Toto over het algemeen een zouteloze hap, de grote hits van de band zijn steevast in de hoogste regionen van de “hitlijsten aller tijden” te vinden. Dat het nog saaier kan bewijst Williams, die samen met de vrij onbekende gitarist Peter Friestedt onder de naam Joseph Williams & Peter Friestedt een titelloos album op de markt heeft geslingerd. In iets meer dan een half uurtje en negen nummers is de koek alweer op. Gelukkig maar, want dat is in dit geval lang zat. De licht rockende opener ‘Swear Your Love’ is nog niet eens onaardig en ook de afsluitende ballad ‘Letter To God’ kan er nog mee door, maar daar tussen zitten aalgladde en slaapverwekkende draken als ‘Say Goodbye’, ‘Sometimes You Win’ , ‘Stay With Me’ en ‘Gotta Find It’. In de vorm van ‘Where To Touch You’ komen we nog een heuse, maar mindere, remake van ‘Pamela’ tegen. De absolute dieptepunten zijn het instrumentale ‘Going Home’, dat het bruiloften en partijen niveau niet eens ontstijgt, en een mislukte reggae poging dat ‘One More Night’ heet.

Dit album van de heren Williams en Friestedt is ongeveer net zo opwindend als de vakantiefoto’s van buurvrouw Jansen. De doelgroep waar men op mikt (veertigers en vijftigers), hebben de weg naar veel spannendere bands allang gevonden en zitten niet meer te wachten op dit soort muzikaal behang.
Recensent:Jan Didden Artiest:Joseph Williams & Peter... Label:Metal Heaven
Elevener - Symmetry In Motion

Elevener - Symmetry in MotionAOR Heaven brengt met enige regelmaat uitstekende releases op de markt en ook...

Ginga – They Should Have Told Us

Ginga - They Should Have Told Us They Should Have Told Us is het debuut van het Oostenrijks/Belgische Ginga...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT