RECENSIE: Grid - Someone To Arrive

grid-someonetoarrive
recensie cijfer 2005-12-15 Het Haagse Grid voldoet muzikaal gezien aan alle eigenschappen die passen bij het bekende Haagse Rock stempel: stoere rock die weinig aan de verbeelding overlaat.

Opener Someone to arrive van de gelijknamige single knalt er gelijk lekker in: zware gitaren en een catchy refrein met mooie tweestemmige zang. Typisch een liedje dat het live goed doet. Met name het refrein blijft behoorlijk goed hangen.

Het tweede liedje Clear met sprankelende akoestische slaggitaar zet je vervolgens even op het verkeerde been. De invloed van een band als Hootie & The Blowfish lijkt hier in ieder geval in het eerste gedeelte een dikke vinger in de pap te hebben gehad. Gaandeweg wordt het liedje echter een stukje steviger en daarmee eigenlijk ook wat minder interessant. Het zou een aangename verrassing zijn als de band ook zo’n liedje zou aandurven zonder te vervallen in stevigere gitaarpartijen.

Afsluiter ‘Coming home’ wordt vervolgens gestut door een zware gitaarriff die een band als Tea Party in het vizier brengt. Dit is misschien wel het sterkste liedje van deze single. De prima rockstem van zanger Pierre Jacobs komt hier het best tot zijn recht, en ook de ritmesectie verricht hier puik werk.

Grid is al met al geen vernieuwende band, maar pretendeert dat ook niet te zijn. De band toont met deze single echter wel aan prima op elkaar te zijn ingespeeld, en een goede aanvulling te zijn op de Haagse Rock scene. Toch zou het helemaal stoer zijn als de band het ook aan zou durven om af en toe een ander geluid te laten horen.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Grid Label:Eigen Beheer
dresdendolls-paradise

The Dresden Dolls - ParadiseJe moet het ijzer smeden wanneer het heet is. Krap een jaar na het titelloze...

starsailor-ontheoutside

Starsailor - On The Outside Starsailor is geliefd in Nederland. Afgelopen maand bleek dat maar weer eens...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT