RECENSIE: The Grolschbusters - Make My Day

The Grolschbusters - Make My Day
recensie cijfer 2011-06-04 The Grolschbusters komen uit de Achterhoek. De band telt maar liefst twee Jolink`s en een zanger met de naam Coen Evers. Omdat ze tegenwoordig groter willen noemen ze zichzelf ‘GB’. De muziek die de groep maakt heeft iets weg van groepen zoals de Dropkick Murphys. De mix is een soort punk met folk en accordeon.

Make My Day is niet het zuiverste album dat je ooit zult tegenkomen, maar is geschikt om mee te zingen. In de afgelopen twintig jaar schijnt de groep veel in voorprogramma’s van grote groepen gespeeld te hebben: de muziek sluit daar perfect op aan. De toch wat vals ingezongen tracks zoals ‘Emergency Breakdown’ hitsen het publiek namelijk op en klinken energiek. Ook zit er op dit nieuwe album wel degelijk een punk-attitude in de vorm van ‘You Ain’t No Rock ‘N’ Roll’. Voor de liefhebber zijn er maar liefst 15 nummers te beluisteren. Toch weet geen enkel nummer boven de middelmaat uit te komen. De meer rock ‘n’ rollnummers zoals ‘Ground Hog Day’ zijn weer te eenvoudig voor rock ‘n’ roll, terwijl de punknummers weer te rock ‘n’ roll zijn voor punk. Begrijpt u het nog? Leuk is het ‘Boots Against Suits’, leuker ‘To Be Honoured’, maar na een tijdje ben je die met accordeon gelardeerde punk toch wel weer een beetje zat.

The Grolschbusters zijn goed in feestjes maken en moeten daar ook vooral mee verder gaan. De energie van een liveconcert is niet te vatten op een cd, hetgeen de groep dus ook niet lukt op Make My Day. Hopelijk zijn ze in het echt niet nog valser, want dan moet het wel erg ellendig zijn om een heel concert bij te wonen.


Eerdere recensies van The Grolschbusters:
- 18-12-2004: Rock 'n' Roll, Asshole!.
- 21-12-2002: Moloko.
Recensent:Erik Oudman Artiest:The Grolschbusters Label:Eigen Beheer
Tangled Horns – Klang

Tangled Horns - KlangWederom wordt uw recensent verblijdt met een groep uit België. Het lijkt wel...

Tramp – Indigo

Tramp - Indigo Het is een trend aan het worden: ‘supergroepen’. Als er ook maar een paar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT