RECENSIE: The Grolschbusters - Rock 'n' Roll, Asshole!

grolschbusters-rnrasshole
2004-12-18 Ik moet eerlijk bekennen dat toen ik de bandnaam van the Grolschbusters ik meteen bang was voor platte, lompe punk over zuipen. Een groot deel van de nummers van 'Rock 'n' Roll, Asshole!' valt ook in deze categorie. Vanaf het eerste nummer is meteen duidelijk dat de the Grolschbusters in het straatje van streetpunk en folkpunk van bands als Dropkick Murphys en Flogging Molly valt. Naast de standaard punkbezetting van gitaar, bas, zang en drums maken the Grolschbusters ook gebruik van accordeon en toetsen.

Naast drank gaan de nummers vooral over de standaard (street)punkthema's. De zang klinkt lekker ruig, maar net als de muziek na een tijdje ietwat eentonig. De productie van het album is vrij goed voor een eigen beheer album, maar de gitaar klinkt echt veel te digitaal. Helaas klinkt het album daarom veel minder rauw dan zou kunnen.
De nummers zijn bijna allemaal standaard snelle streetpunk. Uitzonderingen zijn het folkpunknummers
'Drunk Mean Bastard', 'Nameless Soldier' en 'Down the Valley'.Het intro van 'Locked Up' valt ook uit de toon: opeens krijgen we gothic metal voorgeschoteld, je verwacht elk moment een vrouwenstem, voordat het nummer weer in de standaard snelle punk losbarst.

De folknummers bewijzen dat the Grolschbusters meer kunnen dan alleen maar snel punkakkoorden rossen. Helaas hoor je dit in de meeste andere nummers minder vaak naar voren komen. Hopelijk doen de gitaristen hun digitale effectpedalen weg, en investeren ze in een paar mooie buizenversterkers zodat het volgende album meer klinkt als de punkrock waar the Groschbusters door geinspireerd zijn.
Recensent:Peter Eijk Artiest:The Grolschbusters Label:Eigen Beheer
stilettos-makinghistorybyrepeatingit

The Stilettos - Making History By Repeating ItVaste bezoekers van het Nederlandse clubcircuit kunnen het beamen. Live staat...

bambix-clubmathucheck

Bambix - Club Matucheck Al sinds 1988 draait Bambix mee in het punkwereldje. In Nederland nooit echt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT