RECENSIE: Anthony David - As Above, So Below

Anthony David – As Above, So Below
recensie cijfer 2011-03-30 Anthony David timmert al enkele jaren hard aan de weg. Zijn derde album Acey Duecy bracht de zanger voor het eerst enig solo succes, drie jaar later ligt dan As Above, So Below in de winkels. Een tussentijdse samenwerking met India Arie leverde Anthony David reeds een Grammy nominatie op en het is de vraag of de zanger zich met deze plaat definitief in neo-soulland kan vestigen.

Tekstueel en productioneel bevatten alle nummers de gebruikelijke aspecten van dit genre. Zo bezingt David op ‘Let Me In’ een pijnlijke relatie. Het nummer bestaat uit een simpel klapritme en moet worden gedragen door David zijn mierzoete stem. Om het gladde karakter van het lied extra te benadrukken is de zanger ook nog aangevuld met een klein koortje. Alles met elkaar is het net iets teveel van het goede en het gladde karakter van David gaat binnen enkele seconden tegen hem werken.Dit is eigenlijk op elk nummer het geval. ‘What God Said’ wordt, wederom ondersteund door een simpel drumritme en gladde stemmen, een enorme ballade waarin de zanger zijn liefde voor god uit. Wederom weet het nummer geen moment te plezieren.

Het enige kleine hoogtepunt op As Above, So Below is ‘4evermore’. Over het algemeen bevat het nummer dezelfde valkuilen als alle andere: een mager achtergrondkoortje, overdadig aangebrachte violen en slechte teksten. Het enige verschil is dat halverwege het lied rapper Phonte, bekend van hiphopgroep Little Brother, opduikt om een stukje te rappen. Hij weet duidelijk wel raad met het ritme en legt zijn relaxte flow heerlijk neer.

Op As Above, So Below moet de zanger toch vooral zichzelf overtuigen van het feit dat een succesvolle singer-songwriter carrière niet voor hem is weggelegd. Met de huidige hoge concurrentie op het vlak van soulzangers kan David zich beter focussen op het produceren van nummers voor anderen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Anthony David Label:Dome Records
Ricky Martin	- Musica + Alma + Sexo

Ricky Martin - Musica+Alma+Sexo Ricky Martin scoorde in 1995 zijn eerste grote hit met het heerlijke...

Heston – Warm human, cold World

Heston - Warm Human, Cold World De cd-titel Warm Human, Cold World zegt eigenlijk al genoeg. Heston...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT