RECENSIE: Trip Fontaine - Lambada

Trip Fontaine - Lambada
recensie cijfer 2010-12-21 Trip Fontaine is een Duitse punkband, bestaande uit vijf leden. In het thuisland volgt de groep al aardig wat jaren een stijgende lijn, met als grootste successen voorprogramma-optredens voor grotere namen als Jimmy Eat World en Alexisonfire. Trip Fontaine staat bekend om haar live shows, waarin groots wordt uitgepakt door nóg meer bandleden, waaronder een extra drummer, toe te voegen aan de live-spelende groep. Maar ook het werk in de studio, uitgebracht op de twee albums Lilith (uit 2005) en Dinosaurs In Rocketships (uit 2010), wordt erg goed ontvangen door de Duitse pers.

Lambada is cd numero drie en de eerste plaat sinds de band tekende bij een nieuwe platenmaatschappij, Warner Chappell Publishing. Er is muzikaal gezien weinig veranderd. Nog steeds combineert Trip Fontaine moeiteloos punk met invloeden uit andere genres, waaronder popmuziek. Heftig twee minuten werk als ‘No Guts’, wordt afgewisseld door toegankelijkere nummers als ‘The Latest Type Of Flu’, waarin de synths in orgelmodus de gitaren inleiden, in plaats van dat dit geweld aan één stuk door wordt ingezet. Het gevarieerde aanbod aan muziekstijlen zorgt ervoor dat je als luisteraar 42 minuten lang op scherp staat. Lambada verveelt in dat opzicht nooit.

Het zorgt er echter ook voor dat het geheel niet altijd lekker weg luistert. Zoals ook al het verhaal was met debuut-cd Lilith, ontstaat ook op Lambada van track-tot-track het idee dat hier niet één, maar drie verschillende bands aan het werk zijn. Het is alsof je luistert naar een compilatie van de drie meest belovende punk-acts van Duitsland. De één net iets harder, meer experimenteel of toegankelijker dan de ander.

Al met al is Lambada een meer dan aardige cd met veel variatie, maar geen plaat die Trip Fontaine naar nieuwe hoogtes gaat brengen. Het gebrek aan een duidelijke eigen sound heeft als resultaat dat het eigenlijk weinig uitmaakt wie de liedjes heeft opgenomen. En helaas is het daardoor ook een plaat die erg makkelijk vergeten wordt.


Eerdere recensies van Trip Fontaine:
- 29-03-2008: Dinosaurs in Rocketships.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Trip Fontaine Label:Rough Trade Distribution
The Poodles  - In The Flesh

The Poodles - In the Flesh The Poodles is en blijft nog steeds de live band bij uitstek. Wie deze...

Stroave - Options

Stroave - Options Stroave komt uit zuidelijk Nederland en bestaat sinds 2007. Sindsdien werd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT