RECENSIE: Sodom - In War And Pieces

Sodom – In War and Pieces
recensie cijfer 2010-12-06 Naast Schalke 04 heeft Gelsenkirchen, Duitsland, nog meer te bieden. Sinds 1981 wordt de stad en de wijde wereld daar omheen geteisterd door thrashmetalformatie Sodom, die de kunst afkeken bij Venom. De band rond frontman Tom Angelripper heeft zich ruimschoots bewezen en wordt met bands als Kreator en Destruction gezien als de grondlegger van de Duitse thrashmetalscene. Onlangs bracht de band hun dertiende studio album uit, dat de titel In War and Pieces heeft meegekregen.

De plaat opent met de titeltrack en die beukt er direct goed in. Harde riffs en Angelripper schreeuwt de longen uit zijn lijf. In ‘Hellfire’ gaat drummer Bobby zich er nog uitdrukkelijker mee bemoeien. De luisteraar begeeft zich in een slachtveld en kan geen kant op. Tussen al het geweld door is er zo nu en dan ruimte voor een solo. Over de tekst hoeft niet te worden uitgeweid, het is ellende dat de klok slaat, en het mag ook voor zich spreken dat er weinig nieuws te horen is.

Zo nu en dan gooit de band het over de melodieuze boeg bij een intro of een break, natuurlijk niet een heel nummer lang. ‘Through Toxic Veins’ is een van de vetste tracks van de plaat. De melodieuze inslag maakt het nummer sfeervol en net als je er lekker in zit, dan breekt de hel los. Erg goed opgebouwd. Vervolgens zal menig liefhebber aan zijn trekken komen bij de solo midden in het nummer ‘Storm Raging Up’. En zo raast de band er elf brute trahsmetaltracks doorheen.

Sodom laat met In War And Pieces horen dat ze dertig jaar na oprichting nog steeds mee kunnen. De band gaat er vol overgave tegenaan en overtuigd. Degelijke thrash met zo nu en dan een vleugje blackmetal. Zoals gezegd blijven verrassingen en vernieuwende elementen uit, maar dat moet je eigenlijk ook helemaal niet willen.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Sodom Label:SPV
Cee-Lo Green - The Lady Killer

Cee Lo Green - The Lady KillerDe carrière van Cee-Lo Green is een aaneenrijging van successen. Nadat hij...

Fair Warning - Talking Ain’t Enough

Fair Warning - Talking Ain't Enough Dit is een live registratie zoals het hoort. Wat het Duitse melodische...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT