RECENSIE: Sodom - Epitome Of Torture

Cover Sodom - Epitome Of Torture
recensie cijfer 2013-05-07 Sodom behoort al dertig jaar tot de top van de Duitse thrashmetalscene. De band wordt altijd in één adem genoemd met Destruction en Kreator. Bands ook die net als Sodom haar roots nooit verloochenen, bands ook waarvan je altijd weet met wat voor album ze op de proppen komen. Voor verrassingen en vernieuwingen hoef je dus ook niet bij het drietal rond Tom Angelripper aan te kloppen.

Het veertiende studioalbum heet Epitome Of Torture en laat in veertig minuten horen waarom thrashmetal, mits goed gespeeld, zo opwindend kan zijn. Goed beschouwd doet Sodom al dertig jaar hetzelfde, maar wanneer je dat in ijzersterke songs kunt verpakken heb je volop bestaansrecht.

Wat je mag verwachten is dus bekend; hoog tempo, ziedende riffs, uit de bocht vliegende gitaarsolo’s, een tempowisseling op zijn tijd en daar overheen de als een getormenteerd varken zingende Tom Angelripper. Stiekem lijkt de band eigenlijk wel een beetje heel erg op Slayer.

Het geeft allemaal niets want zolang er maar supersnelle knallers als ‘Stigmatized, ‘Shoot Today- Kill Tomorrow’ en het inderdaad nogal Slayeriaanse ‘Katjuscha’ op staan. Maar ook de wat meer hakkende songs als ‘My Final Bullet’ en ‘Into The Skies Of War’, met meebrulrefrein, gaan er in als koek. Gelukkig staan er ter afwisseling ook wat meer gedragen songs op het album. Zo zijn het afsluitende ‘Tracing The Victim’ en het mid-tempo ‘Cannibal’ van grote klasse.

De teksten gaan ditmaal over martelingen in al zijn facetten, maar vooral in combinatie met oorlog. Geen leuke onderwerpen, maar als iemand ze kan aansnijden dan is het Tom Angelripper wel. Er valt dus eigenlijk helemaal niets te klagen. Epitome Of Torture is een prima thrashmetalalbum en zeker een van de betere van Sodom. Daarbij is ook de vette productie een lust voor het oor. Tom en zijn kornuiten zijn nog lang niet versleten. Laat album nummer vijftien maar komen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Sodom Label:SPV
Cover Vicious Rumors - Electric Punishment

Vicious Rumors - Electric RumorsPrecies twee jaar na Razorback Killers komt Vicious Rumors met een nieuwe...

Cover Black Rebel Motorcycle Club - Specter at the Feast

Black Rebel Motorcycle Club - Specter At The Feast Black Rebel Motorcycle Club (BRMC) is al jarenlang een stabiele middenmoter...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT