RECENSIE: The Word Alive - Deceiver

The World Alive  - Deciever
recensie cijfer 2010-11-25 The World Alive is een relatief nieuwe metal core band uit de Verenigde Staten. De band uit Phoenix brengt met Deceiver een ware verademing in het genre.

Opener 'The Hounds Of Anubis' klinkt lekker modern en zwaar. De muziek eist meteen je aandacht op. Zanger Tyler ‘Telle’ Smith brult er op los dat het een lieve lust is. Zelfs zijn cleane stem die afgewisseld wordt met de oorverdovende grunts en schreeuwen past perfect in het plaatje van het nummer. Verder worden songs als '2012', 'Dream Catcher' en 'Like Father Like Son' volgepropt met weloverwogen breaks en bizarre toetsen. Eerstgenoemde track had zelfs zo op een schijf van Papa Roach of Bullet For My Valentine kunnen staan. Voor echte metal core fanaten is de cleane zang er waarschijnlijk teveel aan maar de ruimdenkende rocker vindt dit best te pruimen.

Niettemin demonstreert The World Alive een boeiende vorm van experiment. Afsluiter 'We Know Who You Are' is een volwaardig nummer en geen vullertje zoals velen plegen te maken. Wegebbende toetspartijen introduceren een nummer met de kracht van een vliegtuig die de geluidsmuur doorbreekt. Er worden meerdere effecten gebruikt en de song eindigt met een viool outro. Wie open staat voor een nieuwe wind in het landschap van de metal core, is deze Deceiver van The World Alive een ware verademing. Grunts worden afgewisseld met cleane zang, beukende drumpartijen met dubbele bas en de meest bizarre toetsgeluidjes worden vermengd met loops, breaks en tempowisselingen wat een bijzonder attractief en modern resultaat oplevert. De doodgeverfde metal core adept laat dit beter links liggen want de cleane sound overheerst dit debuut.
Recensent:Gunther Moens Artiest:The Word Alive Label:Fearless Records
New Found Land – The Bell1

New Found Land - The BellZweedse popmuzikanten begrijpen over het algemeen erg goed hoe je een simpel,...

Solefald – Norrøn Livskunst

Solefald - Norron Livskunst Als er één band is die de conventies van black metal wel heel erg ging...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT