RECENSIE: The Morning Light - The Morning Light

The Morning Light – The Morning Light
recensie cijfer 2009-03-27 Laten we beginnen met het goede nieuws. The Morning Light is nog volslagen onbekend in Europa en getuige een draak van een debuutplaat zal dat wal zo blijven. Althans in een muziekwereld waar kwaliteit het succes nog voor een belangrijk deel zou bepalen. En dan belanden we bij het slechte nieuws. Deze muziekwereld bestaat niet. Radio en hitlijsten lijken juist een patent te hebben op muziek zoals die door The Morning Light gemaakt wordt. Inhoudsloze, zouteloze en hemeltergende fabriekspop, gespeend van elke vorm van originaliteit en eigenheid. Uw recensent is inderdaad niet zo heel erg te spreken over het titelloze debuut van deze Amerikaanse band.

”Cause I’m done writing love songs for you. I turn off my heart from my mouth. I’m watching your car leave my house” uit ‘Done Writing Love Songs’ of ”And girl you got me singing like I’m not all alone. You got me to exist. Cause oh if you could only see the lovely way in which you breath” uit ‘Have You Tonight’. Om een indruk te geven van de tekstuele kwaliteiten van The Morning Light. Tot zo ver de teksten. Dan de muziek. Die is van het soort, die in het ene oor ingaat en net zo makkelijk, meestal binnen luttele milliseconden het andere oor weer uitgaat. Het is popmuziek met wat emo-invloeden, waarbij het popelement duidelijk overheersend is.

En uw recensent heeft echt zijn best gedaan, heeft het album meerdere luisterbeurten gegund en is echt op zoek gegaan naar lichtpunten, maar het heeft niet mogen baten. The Morning Light is verreweg het slechtste wat uw recensent de laatste tijd gehoord heeft. Het is popmuziek van het slechtste soort, muziek die in alles niet is, wat muziek juist zou kunnen zijn. Een dieptepunt is moeilijk vast te stellen, maar de hemeltergende ballad ‘This Way’ heeft uiteindelijk nipt gewonnen van de overige tien nummers.

Dit allemaal gezegd hebbende bestaat er toch een zeer redelijke kans dat The Morning Light op een dag door een willekeurige muziekzender (3FM?) wordt opgepikt, ze een (3FM?) megahit krijgen, bij hordes tienermeisjes de hormonen danig in de war gestuurd worden en volgend jaar The Morning Light een plek krijgt op het (3FM?) podium van Pinkpop. Het zou zo maar kunnen. U weet dan inmiddels al beter.
Recensent:Rob Mestrom Artiest:The Morning Light Label:Fearless Records
Hayseed Dixie – Golden Shower Of Hits

Hayseed Dixie - The Very Best of... The Golden Shower of Hits!Coverband is lang een ondergewaardeerd begrip gebleven in de wereld van de...

Heston - Storyteller

Heston - Storyteller Er valt natuurlijk wat voor te zeggen om je meest toegankelijke, meest poppy...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT