RECENSIE: Overgrown - Hand over the Scepter!

Overgrown - Hand Over The Scepter
recensie cijfer 2010-04-28 Hand Over The Scepter is het debuut album van het Roosendaalse Overgrown. Na jaren van optredens in knusse kroegjes en in voorprogramma’s van bands als Peter Pan Speedrock, Zebrahead, The Spades en The Apers heeft de band eindelijk tijd om een eerste plaat af te leveren.

Aan het luisteren van de plaat ging een bezoek aan de release party vooraf, waarbij de Groene Sael in Breda met zo’n 150 fans uitpuilde. Een sterk optreden was in ieder geval een goed voorteken. Nu over het debuut: het artwork is een mooi stuk kunst en in het boekje bij de cd is te lezen dat Nailpin-zanger Sean Dhondt te horen is bij ‘Touché’ en ook is te zien dat de plaat is opgenomen en gemasterd is door Jochem Jacobs (Textures). Vol verwachting gaat het schijfje in de cd-speler.

Wat kenmerkend is aan alle elf tracks op het debuut, is dat de productie dik in orde is. Daar bovenop komt dat er het nodige afwisseling zit in de nummers waardoor de het plaatje voorbij is voordat je het door hebt. Nummers als ‘Touché’ liggen erg lekker in het gehoor en ‘Heyawanka!’ is Overgrown’s leuke poging om een meezinger te creëren, maar vooral het eerst nummer ‘Hollywood Frankenstein’ ligt erg lekker in het gehoor en geeft een goed muzikaal beeld van de punkrock van Overgrown.

Deze plaat zal vooral voor liefhebbers van de hardere rock bands, zoals eerder genoemden Peter Pan Speedrock, een genot zijn om naar te luisteren. Voor ieder andere muziekliefhebber is dit gewoon een toffe rock plaat van een band die live minstens zo sterk is als op cd.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Overgrown Label:Eigen Beheer
Jimi Hendrix - Valleys of Neptune

Jimi Hendrix - Valleys of NeptuneHet verhaal van Jimi Hendrix moet iedereen bekend zijn: een jonge...

Sungrazer - Sungrazer

Sungrazer - Sungrazer Het Maastrichtse Sungrazer zit in de lift. Het afgelopen jaar werd een plek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT