RECENSIE: Daan (B) - Spending Time At The Warehouse

Geen Coverart Beschikbaar
recensie cijfer 2005-06-11 Het genre singer / songwriter heeft altijd al een belangrijke positie binnen de popmuziek gehad. De laatste maanden lijkt het genre een echte trend te worden. Jammer dat het voornamelijk alleen maar mannen zijn die in dit genre doorbreken. Misschien komt daar met Daan wel verandering in.

Op Spending time at the warehouse staan vijf akoestische nummers waarin Daan haar ziel bloot legt aan de luisteraar. Het merendeel van de nummers heeft een melancholische sfeer. Het eerste nummer, Play, komt een beetje onrustig over. Daan lijkt een beetje moeite te hebben om de juiste balans in het nummer te vinden.

Tell me straalt meer rust uit en heeft een goede opbouw. De zangpartij op dit nummer heeft een mooie volume-afwisseling waardoor het lekker in het gehoor ligt. Het nummer Whole and Happy wordt opgevuld door een extra gitaarpartij en een basgitaarpartij. Hierdoor krijgt het nummer een vollere klank en meer draagkracht.

Wanneer je de stem van Daan hoort is een vergelijking met Sinéad O’Conner snel gemaakt. Helaas is de zang op deze cd niet altijd even zuiver, maar hier is ongetwijfeld aan te werken. Daan heeft het in zich om mooie liedjes te schrijven alleen komt het er nog niet altijd uit. Wanneer er meer variatie in de gitaarpartij komt wordt het geheel iets afwisselender. Spending time at the warehouse is een aardig debuut maar ik hoop dat Daan zich in de toekomst blijft ontwikkelen waardoor haar nummers nog beter worden.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Daan (B) Label:Eigen Beheer
Geen Coverart Beschikbaar

Mindless - Wat Doe Jij?!?Wanneer ik Wat Doe Jij? voor het eerst opzet krijg ik meteen het gevoel dat...

fuckoffmachette-myfirstmach

Fuck-Off Machete - My First Machete Bij het beluisteren van de eersteling van het Britse trio Fuck-off Machete...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT