RECENSIE: Mindless - Wat Doe Jij?!?

Geen Coverart Beschikbaar
2005-05-14 Wanneer ik Wat Doe Jij? voor het eerst opzet krijg ik meteen het gevoel dat ik de nu-metal band Mindless niet met andere bands kan of mag vergelijken. De muziek is wel herkenbaar, maar het geheel klinkt orgineel. De stijl van de band komt in alle nummers terug, zonder dat de nummers veel op elkaar gaan lijken. De vijf mannen uit Nijmegen weten op de juiste manier afwisseling aan te brengen door middel van rap, melodieuze zang, en afwisseling tussen stevige en wat rustigere instrumentale momenten. De nummers hebben een agressief randje, maar je kan tegelijkertijd ook zeggen dat het mooie muziek is omdat de nummers gewoon steengoed in elkaar zitten.

Er wordt gezongen over recente en herkenbare situaties, maar naar mijn idee wel met een knipoog. Sommige onderwerpen waar over gezongen wordt zijn haast té serieus om mee te spotten, ook al gebeurt dat wel een beetje (in Keizer Kinderporno). Maar je moet niet alle teksten even serieus nemen, dat blijkt weer uit een nummer als 0906-Lekker He?. Wellicht krijg je het gevoel dat je de teksten niet grappig mág vinden, dit komt misschien doordat er veel in de ik-vorm wordt gezongen: dan klinkt het veel persoonlijker.

Mindless blijkt al op de goede weg te zitten. Het is de eerste Nederlandstalige nu-metal band die me aanspreekt. De band heeft gezorgd dat ik geïnteresseerd raak in meer. De titelsong Wat Doe Jij? is mijn persoonlijke favoriet. Dit nummer geeft voor mijn gevoel het best de inhoud van de cd weer.

Behalve een professionele sound ziet ook de lay-out van de cd er goed uit, een compliment is op z'n plaats. En je kan, als je de songteksten wilt lezen, de rebus uit het cd-boekje oplossen en invullen op de website (erg leuk gedaan), hoewel deze link niet erg makkelijk te vinden is. Op muzikaal gebied gaat het ook goed. Zo is de band door naar de jaarfinale van de 3fm BuZz awards, waar veel stemmen van het luisterend publiek voor nodig zijn geweest. Waarschijnlijk zullen we meer van hen horen, en ik denk dat we daar blij mee mogen zijn.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Mindless Label:Eigen Beheer
Anderson-wereadioanderson

Anderson - weradioandersonInternethypes zijn fascinerende gebeurtenissen. Dankzij de vele weblogs, de...

Geen Coverart Beschikbaar

DAAN (B) - Spending Time At The Warehouse Het genre singer / songwriter heeft altijd al een belangrijke positie binnen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT