RECENSIE: Sungrazer - Sungrazer

Sungrazer - Sungrazer
recensie cijfer 2010-04-18 Het Maastrichtse Sungrazer zit in de lift. Het afgelopen jaar werd een plek op Pinkpop veilig gesteld op het Nu of Nooit festival en speelde de band al in De Wereld Draait Door. De driekoppige band specialiseerde zich de afgelopen jaren in psychedelische rock met een dikke stonerlaag a la Kyuss.

Op deze eerste demo van de band, die volgens de hoes analoog opgenomen en gemixt is, hoor je eigenlijk nummers die zo terug zouden kunnen komen aan het einde van de carrière van Kyuss en het begin van Queens of the Stone Age. Het meest in het oog springend ‘Common Believer’ heeft bijvoorbeeld wel de stuwkracht en herhaling van de eerste, maar is gelikter dankzij minder expliciet lompe vocalen. Het iets minder bekende Fu Manchu komt qua zang weer wat meer in de buurt. ‘If’ scheurt en sputtert en heeft, evenals veel van de nummers op deze eerste EP een warme gloed. ‘Somo’ een mooi gitaarloopje. Door de variatie in het nummer kan de vergelijking met de Desert Sessions ook gemaakt worden. Opvallend is de warmte en het gevoel die de band meegeeft. Sungrazer ontstijgt in potentie daardoor ook de Nederlandse genregenoten.

Ik ben erg benieuwd wat Pinkpop met Sungrazer gaat doen of andersom. Vooruitlopend op het festival vermoed ik dat we hier te maken hebben met een band die binnen het genre veel te bieden heeft. Hopelijk komt er dan ook snel meer.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Sungrazer Label:Eigen Beheer
Overgrown - Hand Over The Scepter

Overgrown - Hand over the Scepter! Hand Over The Scepter is het debuut album van het Roosendaalse Overgrown ....

NOFX – Cokie The Clown

NOFX - Cokie the Clown Momenteel is het al ruim 27 jaar geleden dat NOFX ontstaan is. Sindsdien...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT