RECENSIE: Various - Monsters of Roelofarendsveen II

Various - Monsters of Roelofarendsveen II
recensie cijfer 2010-04-17 Het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen telt nog geen 7000 inwoners. Hoe het dan ook kon gebeuren dat er een tweede Monsters of Roelofarendsveen met vijftien tracks van vijftien bands kon verschijnen is mij een raadsel. Toch is het gebeurd en blijkt er weer een gelijknamig festival aan gekoppeld te zijn zoals de vorige keer. De achtergrond van het festival en de cd is de stichting RnR Movement die het zich ten doel stelt om lokale bands te promoten.

Een snelle vergelijking leert dat de bands op de eerste cd grotendeels overeenkomen met de bands van de eerste compilatie uit 2008. Roelofarendsveen is dus niet groter geworden of persé muzikaal uitgebreid. Tussen 2008 en nu is ook geen enkele van de aanwezige bands écht doorgebroken. Misschien geeft dat wel de aanzet tot het maken van deze nieuwe cd.

In ieder geval hoor je al snel dat in Roelofarendsveen eigenlijk wel alle genres zo’n beetje vertegenwoordigd zijn: van Nederlandstalige muziek met Tanja tot beukmetal van RED. Dit maakt dat het als album niet echt goed te luisteren is. Tenzij je natuurlijk op zoek bent naar een band uit Roelofarendsveen, de grote noemer van deze verzamelaar.

Ik kan mij voorstellen dat het erg tof is om als jonge (of al wat oudere band) op een compilatie-cd te verschijnen, maar op deze cd heb ik nou bij geen enkele band de gedachte dat ik direct tot verdere aanschaf zou moeten overgaan. Toch is het goed om lokale initiatieven te ondersteunen en staan er wel grappige dingetjes op deze cd: DeGerard benadert enigszins kneuterig het werk van Boudewijn de Groot. Ook Jôshan geeft dankzij hun saxofoonintro en hese stemgeluid wel wat extra mee aan de compilatie.

Als album geeft Monsters of Roelofarendsveen II een inkijkje in hetgeen dat gebeurt in het Zuid-Hollandse platteland. We hadden echter al zo’n inkijkje in de vorm van de eerste uitgave. Er zijn geen drastische koerswijzigingen de afgelopen 2 jaar. Voor fans voor locale muziek is dit een wapenfeit in de geschiedenis van Roelofarendsveen. Op naar Monsters of Schiermonnikoog.


Eerdere recensies van Monsters of Roelofsarendsveen:
- 09-06-2008: Monsters of Roelofarendsveen I.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Various Label:Eigen Beheer
The Big Four Quintet - Sanctified

The Big Four Quintet - SanctifiedHet Belgisch-Nederlandse The Big Four Quintet is met Sanctified toe aan...

Lize Accoe – Me, Versatile Me

Lize Accoe - Me, Versatile Me Bij onze zuiderburen stond ze met haar vorige band al op Rock Werchter,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT