RECENSIE: Lize Accoe - Me, Versatile Me

Lize Accoe – Me, Versatile Me
recensie cijfer 2010-04-02 Bij onze zuiderburen stond ze met haar vorige band al op Rock Werchter, Pukkelpop en Marktrock. Maar voor ons is de Belgische Lize Accoe nog relatief onbekend. Het is tijd dat daar verandering in komt. En dat moet gaan gebeuren met haar soloalbum Me, Versatile Me. Het eerste soloalbum van Accoe.

Op haar 19de won ze de Kunstbende. Later werkte ze samen met Ozark Henry en had veel succes met haar band De La Vega. Toch besloot Accoe om het solo te gaan proberen. Een gewaagde gok aangezien ze met haar vorige band behoorlijk succesvol was. Maar de gok lijkt goed uit te pakken. Me, Versatile Me is een prima debuutalbum. Een mix van jazz-, soul- en funkmuziek. En er is één aspect aan de muziek van Accoe dat gelijk opvalt: wat een stem heeft deze vrouw! Krachtig en overtuigend maar ook warm en subtiel. En dat maakt dat dit album veel gezichten heeft. Soms klinkt het groots en meeslepend, zoals het nummer ‘Think It Through’, en andere keren klein en intiem, zoals ‘Bad timing’. En soms is het zelfs dansbaar, vooral wanneer ze haar funky kant laat horen. ‘Reminisce’ en ‘Don’t Believe’ zijn toch echt nummers waarop je vanzelf met je hoofd gaat knikken en met je voet ritmisch mee gaat tikken.

Me, Versatile Me is een prima album. Mede ook dankzij producer Peter Revalk, zelf afkomstig uit de jaren negentig band Wizards of Ooze, een jazz-funk-fusion band. En dat geluid heeft hij ook naar voren gebracht op dit album. En niet te vergeten; de muzikanten die op dit album meespelen zijn stuk voor stuk zeer talentvol.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Lize Accoe Label:Coast To Coast
Various - Monsters of Roelofarendsveen II

Various - Monsters of Roelofarendsveen IIHet Zuid-Hollandse Roelofarendsveen telt nog geen 7000 inwoners. Hoe het dan...

The Rudolfs – Streets Of Glass

The Rudolfs - Streets of Glass Stel, je bent op de koffie bij een van de leden van The Rudolfs . Terwijl...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT