RECENSIE: Destine - Lightspeed

Destine – Lightspeed
recensie cijfer 2010-04-06 Als je de afgelopen maanden de single ‘Stars’ van Destine niet hebt gehoord op de radio, dan heb je waarschijnlijk geluisterd naar een radiozender waar ze uitsluitend klassieke muziek of hiphop uitzenden. Het Nederlandse Destine was namelijk met ‘Stars’ niet van de radio af te slaan. Het nummer schopte het op Radio538 zelfs tot Alarmschijf. Na een goede dag werken (met de radio aan) had je dit aanstekelijke poppunk nummer al zeker minimaal vier keer gehoord.

Op het moment dat ‘Stars’ op de radio te horen was, lag Lightspeed nog niet in de rekken van de platenboer. Het album moest namelijk nog uitkomen. Ondertussen werd er een grote tour door Nederland georganiseerd, die al snel bestond uit diverse uitverkochte zalen.

Naast ‘Stars’ vinden we op Lightspeed ook de eerste single ‘In Your Arms’ en de derde single ‘Spiders’ terug. Dit zijn twee nummers die net een tikkeltje meer gitaar bevatten dan de single waarmee Destine het grote publiek bereikte. Dat zal ook wel de reden zijn dat we deze iets minder vaak horen op de radio. En dat terwijl er met ‘Wake Me’ en ‘Everything In Me’ twee potentiële singles zijn die het goed zouden doen bij de grote (radioluisterende) massa. Al zou elk nummer op Lightspeed het goed doen als single, iets wat sterk is aan dit album.

Origineel hoef je het geluid van Destine overigens niet te noemen. De band treft namelijk veel gelijkenissen met groepen als Jimmy Eat World, All Time Low en Lostprophets. Je hoeft ze hier in niets kwalijk te nemen. Het wiel hoeft immers niet opnieuw uitgevonden te worden. Opvallend is dat deze Tilburgers erg internationaal klinken. De band klinkt niet alleen strak en vloeiend, maar Lightspeed heeft ook een perfecte productie genoten.

Destine zet met Lightspeed een prima debuutalbum neer waarmee de band ongetwijfeld goed scoort bij het jonge meisjespubliek. Het is namelijk niet stoer om naar Destine te luisteren. De liedjes zijn catchy, poppy en mierzoet. Heerlijke lente/zomer muziek dus, net als de (te) vrolijke clip van ‘Stars’ ons al liet zien.


Eerdere recensies van Destine:
- 22-02-2007: A Dozen Dreams.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Destine Label:Sony Music
Ironing Day – No Shame

No Shame - Ironing DayWanneer je in de binnenlanden van Finland opgroeit, kan het zomaar gebeuren...

Yen Harley - the substance of things

Yen Harley - The Substance of Things Na het tijdelijk inactief zijn van de naam Yen Harley is deze Utrechtse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT