RECENSIE: The Lulabelles - As The World Turns

lulabelles-astheworldturns
2005-03-13 Het label I Scream Records tekent voornamelijk hardcore bands. Tussen al dit mannengeweld is er bij I Scream Records een wat rustiger punk rock formatie te vinden dat door het leven gaat als The Lulabelles. De mannelijke drummer van deze band zit “opgescheept” met drie meiden met flink wat eigendunk.

Dit Rotterdamse kwartet heeft een leuk klinkende cd uitgebracht. Deze eerst cd van The Lulabelles draagt de titel As The World Turns. Deze titel zal een iedere, door de gelijknamige Amerikaanse soap serie, bekend in de oren klinken. Er is een vergelijking tussen de serie en de teksten van de band. In beide staan liefdesrelaties centraal. Nagenoeg elk nummer gaat over de vriendjes die de vrouwelijke kant van The Lulabelles hebben dan wel hadden.

De teksten over vriendjes worden begeleid door vrolijke punkrock. De zang op de plaat is zo af en toe wat te oppervlakkig van aard. Een flinke uithaal naar boven en naar beneden zou As The World Turns waarschijnlijk goed doen. De nummers blijven elkaar in hetzelfde vlotte tempo opvolgen, wat het luisterplezier in positieve zin bevorderd. Chagrijnig worden met deze cd in de cd-speler is niet mogelijk. Concluderend is As The World Turns een fijne cd om naar te luisteren.
Recensent:Kees Vrins Artiest:The Lulabelles Label:I Scream Records
theexcessum-alongwayofdestruction

The Excessum - A long way of destructionDe viermansformatie The Excessum heeft met A Long Way Of Destruction zijn...

smogus-NoMatterWhat

Smogus - No Matter What The Outcome Eerder op onze website was de recensie van de demo ‘Nasty’ verschenen. In...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT