RECENSIE: Deathkiller - Newenglandis

Deathkiller - New England is Sinking
recensie cijfer 2007-08-15 Wanneer een band na één jaar samenzijn al met een album uitkomt moet er haast wel een addertje onder het gras zitten. Dat is bij Deathkiller niet anders. Zanger/gitarist Matt McIntosh kennen we reeds van de band Hatebreed en drummer Anthony Realbuto van Most Precious Blood. Samen met bassiste Christina Chiaramonte (die ondertussen alweer vervangen is voor de bassist uit Blood For Blood overigens) hebben de heren dertien nummers gemaakt en uitgebracht onder de titel New England Is Sinking.

New England is de benaming voor het noordoosten van Amerika en volgens het drietal staat deze dus binnenkort onder water. Dit in combinatie met de cover van het debuut (hier zien we een huis gebombardeerd worden), is het duidelijk dat de band heel wat maatschappijkritische dingen te vertellen heeft. Deze teksten worden bijgestaan door ouderwetse punkmuziek (denk aan Sick Of It All en Rise Against), en duren, zoals we gewend zijn van het genre, rond de anderhalve minuut.

Aangezien bands als System Of Down en Anti-Flag wat rustiger zijn geworden, is het geweldig dat er een band is opgestaan die weer lekker tegen het systeem aanschopt. New England Is Sinking is hét perfecte cadeau voor de Amerikaanse regering, hoewel deze vast geen fan van de muziek zijn. De teksten zetten echter wel aan het denken en waarschijnlijk is dat de bedoeling: De wereld weer even wakker schudden.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Deathkiller Label:I Scream Records
The Guggenheim Grotto - Waltzing

The Guggenheim Grotto - ...Waltzing AloneDe naam maakt in ieder geval nieuwsgierig. Als Ierse band je noemen naar een...

Dead Identities - Music for the waiting Room

Dead Identities - Music for the waiting Room Dead Identities , een Londense poppunkband, maakt een behoorlijk melodieus,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT