RECENSIE: Snow Patrol - Up To Now

Snow Patrol – Up To Now
recensie cijfer 2009-11-28 Het succes begon zes jaar geleden met het album Final Straw. Het prachtige ‘Run’ werd een enorme hit. De wereldwijde doorbraak kwam halverwege 2006. Eyes Open, inmiddels het vijfde album van de band, was het ticket voor een programmering op hoofdpodia van verschillende grote festivals en uitverkochte concertzalen in binnen en buitenland. Nu is er een soort van ‘best of’ verschenen onder de naam Up To Now Maar het heeft meer te bieden dan simpelweg de grootste hits van Snow Patrol.

Op dit album staan ook een aantal niet eerder uitgebrachte nummers. Waaronder de hit ‘Just Say Yes’. Tot dusverre de grootste hit (qua hitnotering) in Nederland van deze Schotse groep. Misschien niet het sterkste nummer van de band op dit album maar wel succesvol. Verder zijn natuurlijk de meezingers ‘Chasing Cars’, ‘Crack the Shutters’, ‘Shut Your Eyes’ en ‘Take Back The City’ aanwezig. Maar gelukkig staan er ook een paar hele goede albumtracks op deze verzamelaar. Denk hierbij aan ‘Chocolate’ en het duet met Martha Wainwright, ‘Set The Fire To The Third Bar’. Toch zijn de heren vergeten om een van hun mooiste nummers op dit album te zetten. Dus bij deze, waarom staat ‘You Could Be Happy’ er niet op? Die had beter gepast dan de nummers van hun allereerste albums. Oh ja, en als bonus krijg je ook nog een live uitvoering van ‘Chasing Cars’ en ‘Run’.

Snow Patrol is een band die bij velen geliefd is. Er komt zelden negatieve berichtgeving zoals drank- of drugsmisbruik, slopen van hotelkamers etc. in de media. Daarom zal deze verzamelaar het ook goed doen bij de fans als bij de algemene muziekliefhebber. En je kunt er waarschijnlijk zelfs je ouders blij mee maken. Want hoeveel mensen zijn er nou bestand tegen de charmes en de teksten van zanger Gary Lightbody? Weinig toch.


Eerdere recensies van Snow Patrol:
- 18-11-2008: A Hundred Million Suns.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Snow Patrol Label:Universal
Turbo Fruits – Echo Kid

Turbo Fruits - Echo KidIn augustus 2008 hield Be Your Own Pet het voor gezien. De fans hoeven echter...

Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures Led Zeppelin is ongetwijfeld de grootste en beste band waar John Paul Jones...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT