RECENSIE: Turbo Fruits - Echo Kid

Turbo Fruits – Echo Kid
recensie cijfer 2009-12-22 In augustus 2008 hield Be Your Own Pet het voor gezien. De fans hoeven echter niet te treuren. Zangeres Jemina Pearl heeft inmiddels een soloplaat uitgebracht en nu is er Echo Kid, de tweede plaat van Turbo Fruits, de band onder leiding van BYOP-gitarist Jonas Stein.

Stein en zijn Turbo Fruits grijpen op Echo Kid duidelijk terug naar de garagerock zoals die in de jaren ’60 in Amerika gemaakt werd. Veel van de songs op het album hadden zo op de befaamde Nuggets verzamelbox kunnen staan. Niet alleen muzikaal gezien trouwens, ook qua geluidskwaliteit. Deze is namelijk nogal lo-fi.

Echo Kid opent met het punky ‘International Language Of Love’. Deze song heeft veel energie en bovendien een lekkere melodie. ‘Naked With You’ is een typisch garagerocknummer met samenzang in de refreinen en lekker rammelende gitaren. ‘Sober Is My New High’ heeft een makkelijk meezingbaar, of misschien is meebrulbaar een beter woord, refrein en daartussen wat rustigere coupletten. Echt een heerlijk nummer om op mee te springen en uit je dak te gaan.

Een ander hoogtepunt op Echo Kid is ‘Mama’s Mad Cos I Fried My Brain’, met een leuk fluitje en woordenloze zang. ‘Hold Me’ is een wat rustiger nummer, maar rammelt gelukkig net zo hard als de rest van het materiaal.

Echo Kid bevat met een aantal geweldige songs en geen echte missers. Wel slaat richting het eind van de plaat de eenvormigheid een beetje toe, maar desondanks is het een erg leuke plaat.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Turbo Fruits Label:Ark Recordings / PIAS
Another Lover – Mariha

Mariha - Another LoverDe Duitse Mariha is iemand die lekker aan de weg timmert, vooral in eigen...

Snow Patrol – Up To Now

Snow Patrol - Up To Now Het succes begon zes jaar geleden met het album Final Straw . Het prachtige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT