RECENSIE: The Fifth Alliance - Reflections on Consciousness

The Fifth Alliance – Reflections On Consciousness
recensie cijfer 2010-02-17 Is het een demo of een EP? Het is in ieder geval geen langspeler: 17 minuutjes is de duur van het schijfje dat The Fifth Alliance eind 2009 op Nederland los liet. De uit Breda afkomstige band laat zich kenmerken door het afwisselen van harde metalcore riffs met technische stukken die doen denken aan een band als Skai Hulud. Ook zangeres Silvia is een lust voor het oog, waarbij veel mensen al snel zullen denken aan een andere bekende metalcore band: Walls Of Jericho.

Muzikaal zit het plaatje best leuk in elkaar, het nadeel is dat na vijf nummers de band wel door de stof heen zit. Veel afwisseling zit er niet in, het is continue knallen met korte breaks er tussen. Ook de zang verandert gedurende de vijf nummers niet. The Fifth Alliance is prima om een paar nummers naar te luisteren, maar wanneer ze een album uit willen brengen zal het werk wat afwisselender moeten zijn.

Het is leuk om te zien dat er in Nederland bands zijn die hard werken om hoger op te komen in muziekland. The Fifth Alliance is zo’n band. Als het vijftal het voor elkaar krijgt om het werk wat afwisselender te laten klinken, kunnen ze ons wel eens verrassen met een prima album. Ik hoop het in ieder geval, want live weet de band al een goede reputatie op te bouwen.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:The Fifth Alliance Label:Eigen Beheer
Rob van de Wouw - Tunnelvision

Rob van de Wouw - Tunnelvision Tunnelvision is de titel van het nieuwe album van trompettist Rob van de...

Mummy’s A Tree - Cadmium

Mummy's A Tree - Cadmium Sommige artiesten hebben een enorme platenkast aan inspiratie en invloeden...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT