RECENSIE: Soul Control - Cycles

Soul Control - Cycles
recensie cijfer 2009-12-13 Het uit Rhode Island, Verendigde Staten afkomstige Soul Control heeft de afgelopen twee jaar een aantal ingrijpende veranderingen moeten ondergaan. Niet alleen hebben er een aantal belangrijke en invloedrijke bezettingswisselingen plaatsgevonden, de heren zijn van een low priority-hobbybandje uitgegroeid tot een volwaardige band met een contract bij een van de grootste hardcorelabels van het moment. Na jaren achtereen van touren hebben de heren eindelijk hun plaats gevonden bij Bridge Nine en daarmee is ook hun eerste album een feit. Als een debuut een voorbode voor de toekomst is, beloven de mannen van Soul Control met Cycles een hoop moois voor de komende jaren.

Na een enkele luisterbeurt kan geconcludeerd worden dat een groot deel van de nummers niet helemaal nieuw is. Veel van de nummers zijn verspreid over de afgelopen jaren namelijk al uitgebracht op verschillende 7” ep’s, onder het vorige label van Soul Control. Onder de naam Cycles werd er op deze manier dus voor het eerst een volledig album geproduceerd. Dat dit op deze manier is gebeurd wil trouwens niet zeggen dat Cycles een onsamenhangend geheel geworden is. Integendeel zelfs. Snelle nummers worden prime afgewisseld met wat ingetogener nummers en de volgorde van de nummers zorgt voor een goede balans van een album dat nergens saai wordt of inzakt.

Voor de echte fans is Cycles misschien een beetje een tegenvallertje, aangezien een hoop van de nummers ‘oud’ werk is, maar goede nummers zijn het wel. Nu Soul Control bij Bridge Nine zit krijgen de heren in elk geval eindelijk de kans zichzelf te bewijzen in de hardcore-eredivisie.
Recensent:Raoul Markaban Artiest:Soul Control Label:Bridge Nine
Late Night Venture - Illuminations

Late Night Venture - IlluminationsDe Deense band Late Night Venture draait al sinds 2000 mee, maar behoeft in...

Dailybread

Daily Bread - Well, You're Not Invited De wereld draait door, een informatief en amusant televisie-praatprogramma....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT