RECENSIE: Abstract Rude - Rejuvenation

[Abstract Rude] – [Rejuvenation]
recensie cijfer 2009-07-23 Abstract Rude al met hiphop bezig sinds 1994 en is lid van de Abstract Tribe Unique (samen met dansers Zulu Butterfly Prince en Irie Lion Locks, Turntablist DJ Drez, en producer, Fat Jack.), het duo A-team (samen met Aceyalone) en ook nog van het trio Haiku d’Etat (met Aceyalone en Myka 9). Daarnaast is hij ook nog oprichter van Project Blowed, een zeer bekende open mic sessie in Los Angeles. Een zeer bezig baasje dus. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze man een grote lijst producties achter zijn naam heeft staan. Deze cd’s zijn onder andere op het label Grand Royal van de Beastie Boys uitgebracht. Zijn nieuwste cd Rejuvenation is echter op Rhymesayers uitgebracht. Op dit label zijn onder andere MF Doom en Vitamin D (producer voor onder andere G-Unit, Redman en Black Sheep) getekend. Deze Vitamin D is overigens ook de producer op deze cd van Abstract Rude.

Rejuvenation zit in een uitermate mooie hoes, die totaal niet hiphop oogt. Door de hoes denk je eerder aan jazz of iets dergelijks. Abstract Rude staat dan ook bekend als een artistieke en creatieve geest in L.A, wat toch voornamelijk bekend staat om zijn gangsta rap. Abstract, of ook wel Ab staat meer bekend om zijn zware, lome stem. Gecombineerd met de over het algemeen rustige beats van Vitamin D is het een rustige toch wel wat west-coast stijl album geworden. Een relaxte cd zonder echte uitschieters, die wel erg lekker weg luistert. Enige nummer wat iets boven de rest uitsteekt is het meer dansbare 'Thynk Eye Can' in de Haiku d’Etat remix. Verder kabbelt de cd heerlijk door en kun je lekker weg dommelen op de relaxte klanken van deze cd. Maar in godsnaam, KAP nou eens allemaal met die verborgen nummers. Ik word doodziek van 5 minuten stilte gevolgd door een nietszeggend nummertje. Als het nummer goed genoeg is zet je het op cd, zo niet, laat het dan gewoon weg. Niets is erger dan stilte op een cd, waarna er ineens weer harde muziek komt. Je schrikt je lam en het is inmiddels flink achterhaald. De volgende cd met een verborgen nummer die ik in mijn handen krijg geef ik een enkeltje prullenbak!

Afgezien van het verborgen nummer is het wel een goed album, een album echter waarvan de vraag is hoe groot de houdbaarheid is. Door het ontbreken van gasten is er toch wat eentonigheid in stem. De keuze van de nummers maakt het echter weer een goede eenheid en hierdoor luistert het lekker weg. Het is geen instant hit, maar kan misschien wel een mooie blijvende plek veroveren.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Abstract Rude Label:Rhymesayers Entertainment
Lee Fields & The Expressions – My world

Lee Fields & The Expressions - My WorldAls we het bijgevoegde persbericht over Lee Fields mogen geloven is hij...

The Grouch & Eligh – Say G&E

The Grouch & Eligh - Say G&E! The Grouch & Eligh zijn twee leden van de Living Legends hiphop crew...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT