RECENSIE: Lee Fields & The Expressions - My World

Lee Fields & The Expressions – My world
recensie cijfer 2009-07-13 Als we het bijgevoegde persbericht over Lee Fields mogen geloven is hij een van de grote soul helden van de jaren 70. Maar wikipedia en mij komen deze man geheel onbekend toe en mede daardoor is My world toch een verrassend album geworden.

Het door producerduo Jeff Silverman en Leon Michels geproduceerde album bevat elf nummers, ondersteund door The Expressions . The Expressions bevat onder andere band leden van Amy Winehouse en Sharon Jones’ Dap Kings. Kortom gegarandeerd een geslaagde combinatie voor een goed soul gerecht.

Nummers als de gevoelige ballad ‘Honey dove’ weten deze verwachting ook helemaal waar te maken, het doet je zelfs af vragen waarom we nog nooit eerder van Lee Fields gehoord hebben. Maar helaas staan er ook enkele missers op de plaat. ‘Love comes and goes’ is een schoolvoorbeeld van een refrein dat teveel door blazers overheerst wordt, hierdoor komen de coupletten niet zo scherp uit de verf als Lee verdient.

Het meest in het oog springende op deze plaat blijft echter de band. De hier en daar opduikende solo’s van de blazers zorgen ervoor dat Lee Fields op geen enkel moment echt stoort. Daarnaast is ook de keus om enkele instrumentale nummers op de cd te zetten een zeer aangename geweest.

Lee Fields bewijst op My world dat hij in samenspel met zijn band The Expressions uitstekende soul ballads weet te maken. Een sterk gemis zijn echter enkele stampende soul nummers. En dat terwijl je na enig naspeuren op youtube al snel enkele swingende dansnummers tegenkomt die in samenwerking met house producer Martin Solveig gemaakt zijn. Waarom heeft deze man dan ook niet enkele producties voor My world voor zijn rekening genomen? Desondanks is My world zeker een aangename cd geworden om lekker relaxt tegen het einde van de middag te draaien.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Lee Fields & The Expressions Label:Truth & Soul
Flevans – 27 Devils

Flevans - 27 Devils Flevans is een producer uit Brighton die al twee albums op zijn naam heeft...

[Abstract Rude] – [Rejuvenation]

Abstract Rude - Rejuvenation Abstract Rude al met hiphop bezig sinds 1994 en is lid van de Abstract...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT