RECENSIE: The Grouch & Eligh - Say G&E!

The Grouch & Eligh – Say G&E
recensie cijfer 2009-07-16 The Grouch & Eligh zijn twee leden van de Living Legends hiphop crew uit Californië. Deze crew heeft hele behoorlijk verkoopcijfers bereikt en kan als succesvol worden bestempeld. De leden hebben ook verschillende solo projecten en dit tweetal bracht al twee keer eerder samen een plaat uit. Say G&E is hun nieuwste release. Voor deze plaat hebben ze verschillende gastartiesten weten te strikken, waaronder Slug van Atmosphere.

Na een wat te lange intro, opent de plaat met de titeltrack. Een hele fijne laidback beat met een erg relaxte flow van G&E. Het heeft een moderne sound en ze leggen de lat direct hoog. Hoewel die moderne sound in dit nummer prima tot haar recht komt, gaat dit de ware hiphop liefhebber op den duur wat tegen staan. Het klinkt best prima, maar nummers zoals ‘Push On (Push up)’ en met name ‘Old Souls’, waarop Blu meedoet, missen groove en een hiphopgevoel. Dit bereikt een dieptepunt op ‘BOOM’ met Slug van Atmosphere. Die beat is echt niet te doen.

‘Denial’ klinkt al weer een stuk beter. Gewoon een relaxte track, het r&b-achtige refrein is niet storend en draagt bij aan de sfeer van de track. ‘I Know You Wanna Feel’ begint het een goede blaaspartij. De track trage beat met pianoloop is best aardig. Het nummer eindigt gezapig met zo’n vervelende vervormde stem zoals de gemiddelde top 40 meuk. Zo is de eerste helft van de plaat eigenlijk een grote tegenvaller.

Het nummer ‘All In’, samen met Gift of Gab en Pigeom John, heeft ook een wat commerciële inslag. Dit nummer swingt echter de pan uit. De tweede helft van de plaat maakt veel goed. Nummers als ‘Do It Again’, ‘No Flowers’, ‘Comin’ Up’ zijn stuk voor stuk relaxte hiphop tracks.

Say G&E laat je met een dubbel gevoel zitten. Er staan een aantal tracks op de plaat die zeker de moeite waard zijn. Veel nummers op de plaat zijn echter teveel top 40 meuk om een hiphop liefhebber te kunnen boeien. Liefhebbers van The Crouch en Eligh zullen de plaat waarschijnlijk wel kunnen waarderen, de rest kan de plaat lekker in de platenbak laten liggen.


Eerdere recensies van Eligh:
- 25-06-2009: On Sacred Ground (met Jo Wilkinson).
Recensent:Rogier Bennink Artiest:The Grouch & Eligh Label:Legendary Music
[Abstract Rude] – [Rejuvenation]

Abstract Rude - Rejuvenation Abstract Rude al met hiphop bezig sinds 1994 en is lid van de Abstract...

Buffy Sainte-Marie – Running For The Drum

Buffy Sainte-Marie - Running for the Drum Buffy Sainte-Marie is in Europa geen klinkende naam en toch hadden we al 68...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT