RECENSIE: Tom Pintens - Winter Maakt Ons Vrolijk

Tom Pintens – Winter Maakt Ons Vrolijk
recensie cijfer 2009-04-15 Tom Pintens is inmiddels geen onbekende meer. Lange tijd was hij de rechterhand van Stef Kamil Carlens in de succesvolle band Zita Swoon. Enkele jaren geleden heeft Pintens besloten om ook solo albums uit te gaan brengen. Met zijn eerste album Tom Pintens was hij al behoorlijk succesvol. Nu is opvolger Winter Maakt Ons Vrolijk uit. Wederom een schijfje met verhalende liedjes. Het genre waarin deze vriendelijke Belg het best tot zijn recht komt.

Net zoals op zijn debuutalbum komen de teksten weer uit de pen van zijn vriendin Ellen Schoenaets. Een uiterst succesvolle samenwerking kun je wel stellen. De muzikale kwaliteiten van Pintens en de poëtische teksten van Schoenaets. Eigenlijk kunnen we in grote lijnen stellen dat er niet heel veel is veranderd in vergelijking met het vorige album. Hoewel de vergelijking met Spinvis niet door iedereen wordt gewaardeerd is deze toch terecht. Vooral voor de mensen die nog niet zo vaak met de muziek van Pintens in aanraking zijn gekomen.

Op Winter Maakt Ons Vrolijk staan wederom weer een paar juweeltjes. Beginnend met het titelnummer. Eindelijk iemand die een positief liedje over de winter kan schrijven. Vrolijk, uptempo en erg catchy. Maar het hoogtepunt van dit album is toch wel het nummer ‘In Charleroi’. Een ode aan deze, toch wat treurige, stad in België. Ondanks dat het niet zo goed gaat met het leven daar zijn de mensen gelukkig. Ze hebben er de tijd. Tijd die drukke werkende mensen niet hebben.

Het is Pintens weer gelukt om een prachtig album af te leveren. Maar een waarschuwing is op zijn plaats. Niet iedereen zal gecharmeerd zijn van de muzikale- en zangkwaliteiten van deze Zuiderbuur. Je moet ervan houden om het zo maar te zeggen. Maar als dat zo is, dan is dit album zeker een aanwinst voor je collectie.


Eerdere recensies van Tom Pintens:
- 01-11-2007: Tom Pintens.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Tom Pintens Label:V2 Records
The Polar Exploration Ship - The White Hour

The Polar Exploration Ship - The White HourDe frontman van The Polar Exploration Ship is al een tijdje actief in de...

The Living End - White Noise

The Living End - White Noise The Living End is afkomstig uit Australië. De band schijnt daar behoorlijk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT