RECENSIE: The Living End - White Noise

The Living End - White Noise
recensie cijfer 2009-04-09 The Living End is afkomstig uit Australië. De band schijnt daar behoorlijk groot te zijn en de nodige hits op haar naam te hebben. White Noise is de vijfde plaat van de formatie rond zanger Chris Cheney, die voor deze plaat nog overwoog te stoppen met de band. De band wordt qua sound in de punkrock hoek geplaats, maar het nieuwste wapenfeit heeft een hoger rock gehalte.

De plaat opent met een heel vies gitaarloopje. ‘How Do We Know’ is de eerste track en de toon is gezet. Vuige rock met een stevige groove. De sound van de zanger is echter redelijk clean, dit contrast zorgt voor een mooi volledig geluid. De band schroeft het tempo wat op in ‘Raise the Alarm’. Dit is een van de beste tracks van de plaat. Stevige riffs, een gave tekst, goede samenzang en een te catchy refrein. Dit geldt ook voor de titeltrack ‘White Noise’, dat nog beter blijft hangen.

‘Moment in the Sun’ en ‘Waiting for the Silence’ zijn een stuk gevoeliger dan de eerdere nummers. Zanger Cheney heeft een sfeervolle stem en de fijne gitaarriffjes worden later aangevuld met piano en zelfs viool. De band neigt hier meer naar poprock, maar dan wel van bovengemiddelde kwaliteit.

Dan is het tijd om verder te gaan waar The Living End mee begonnen was: vuige rock. Het nummer ‘Make the Call’ zit bomvol vieze gitaarriffjes en rockt stevig door. Het nummer ‘Loaded Gun’ begint met metal-achtig gitaargepingel. Al zwakt het nummer af, mede door de softe zang. De band geeft in ‘21ST Century’ even een les moderne geschiedenis en laat gelijk even weten wat ze er van vindt. Een gave en sfeervolle track. Op de afsluiter ‘Sum of Us’ dubt de band er nog even op los. Een erg relaxt nummer en prima als afsluiting van een stevige plaat.

The Living End is een openbaring voor de rockliefhebber. Een uitgebalanceerd geheel tussen stevige en sfeervolle rock, harde riffs, een prima zanger en ruimte voor afwisseling. Daarnaast heeft de band ook nog wat te melden. White Noise boeit van begin tot eind.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:The Living End Label:Cooperative Music
Tom Pintens – Winter Maakt Ons Vrolijk

Tom Pintens - Winter Maakt Ons Vrolijk Tom Pintens is inmiddels geen onbekende meer. Lange tijd was hij de...

Tim Exile – Listening Tree

Tim Exile - Listening Tree Tim Exile is een Brit, die is uitgeweken naar Berlijn. Daar maakt hij onder...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT