RECENSIE: Marching Band - Spark Large

Marching Band – Spark Large
recensie cijfer 2009-04-11 Een lach op je gezicht toveren. Dat is het doel van Marching Band. Een niet al te moeilijke doelstelling lijkt mij zo. Tijd om te luisteren naar het debuutalbum van deze band om te horen of ze dat gaat lukken. Spark Large heeft in ieder geval al een vrolijke hoes. Een goed begin is het halve werk.

Dit Zweedse duo bestaat uit Erik Sunbring en Jacob Lind. De muzikanten ontmoetten elkaar vier jaar geleden op de universiteit. Een gezamenlijke vriend bracht ze met elkaar in contact. De eerste liedjes die ze samen schreven hadden nog een folk inslag. Al snel verandert de stijl in Pop. Wanneer het duo in 2007 in contact wordt gebracht met producer Adam Lasus (o.a. Clap Your Hands Say Yeah) worden de plannen voor een album concreet.

Hoewel Spark Large over het geheel erg poppy klinkt zijn hier en daar de folk invloeden nog duidelijk hoorbaar. Eigenlijk is heel de tijdsgeest waarin folk floreerde goed hoorbaar. Jaren zestig en zeventig-achtige koortjes en harmonieën zorgen ervoor dat deze muziek lekker in het gehoor ligt. En de instrumentkeuze van Marching Band zorgt ervoor dat het niet snel gaat vervelen en de luisteraar regelmatig wordt verrast. Zo hoor je naast de voor de hand liggende instrumenten als gitaar, bas en drums ook een vibrafoon, marimba en een banjo voorbij komen. En wat betreft het vrolijk worden van deze muziek. Dat lukt helemaal hoor. Marching Band krijgt het inderdaad voor elkaar om een lach op het gezicht van de luisteraar te toveren.

Deze band gaat ongetwijfeld een mooie toekomst tegemoet. In Amerika weten ze zichzelf al goed te promoten. Zo was hun muziek onder meer te horen in de televisie serie 90210. Afgelopen januari stonden ze al op Eurosonic en komend weekend zijn ze te bewonderen op Motel Mozaique. Een dag later kun je nog naar ze gaan luisteren in Paradiso Amsterdam. In de toekomst zouden we wel eens veel van deze band kunnen gaan horen. En terecht.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Marching Band Label:Excelsior Recordings
Jason Falkner - Beatles Covers

Jason Falkner - Bedtime with The Beatles (Instrumental Versions of...Toen de dochter van ondergetekende ongeveer een uur oud was, zette papa voor...

Ursula 1000 – Mystics

Ursula 1000 - Mystics Een goed product verkoopt zichzelf, zegt men. Dat zou goed kunnen, maar een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT