RECENSIE: Jason Falkner - Bedtime with The Beatles (Instrumental Versions of Classic Beatles Songs - A Lullaby Album

Jason Falkner - Beatles Covers
recensie cijfer 2009-03-26 Toen de dochter van ondergetekende ongeveer een uur oud was, zette papa voor haar Revolver van The Beatles op. Met een goede muzikale opvoeding kun je tenslotte niet vroeg genoeg beginnen. Iets soortgelijks moet Jason Falkner ook gedacht hebben toen hij in 2001 Bedtime With The Beatles opnam, een album met instrumentale versies van Beatlenummers speciaal voor baby’s en peuters.

Zeven jaar na deze, door Paul McCartney persoonlijk goedgekeurde cd komt Falkner met de opvolger, Bedtime With The Beatles Part 2. Opnieuw een album vol nummers van The Fab Four in zeer rustige, instrumentale versies. Leuk om aan je kinderen te laten horen of om zelf bij in slaap te vallen.

Het leuke is dat Falkner voor zijn albums niet alleen voor hits heeft gekozen, maar ook voor wat minder bekende albumtracks. Zo nam hij op Bedtime With The Beatles niet alleen ‘Blackbird’ en ‘Michelle’ onder handen, maar ook bijvoorbeeld ‘The Fool On The Hill’. Op het tweede deel staan naast bijvoorbeeld ‘Yesterday’ en ‘Penny Lane’ ook ‘She’s Leaving Home’ en ‘I Will’. Al deze songs zijn door Falkner in zeer kindvriendelijke arrangementen gegoten, met veel keyboards en weinig tot geen drums. Ook is het tempo van veel nummers verlaagd. Het geheel klinkt leuk, maar voegt eerlijk gezegd niets toe. De nummers zijn natuurlijk allemaal erg goed, maar dat is de verdienste van Lennon & McCartney en soms Harrison (‘Something’, ‘Here Comes The Sun’). Hiernaast is het nut van deze cd niet geheel duidelijk. Waarom zou je voor je kind niet gewoon een normale plaat van The Beatles opzetten? Falkners versies lijken vooral interessant om te gebruiken in een popquiz.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Jason Falkner Label:Excelsior Recordings
The Whispertown 2000 – Swim

The Whispertown 2000 - SwimWaar we in Nederland nog niks zullen hebben gehoord over The Whispertown...

Marching Band – Spark Large

Marching Band - Spark Large Een lach op je gezicht toveren. Dat is het doel van Marching Band . Een niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT