RECENSIE: Load - Flames in Seconds

Load – Flames In Seconds
recensie cijfer 2009-04-05 Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden maar het moet wel soepel ronddraaien. Deze stelling is te lezen in de biografie van Load. Een band uit Steenwijk dat net hun tweede album heeft uitgebracht. En Flames In Seconds draait zeker soepel rond. Dit elf nummers tellende schijfje moet de band uit het Noorden weer naar een hoger niveau brengen.

Het middelpunt van Load is Annalies Groen. De zangeres met een gouden strot. Naast Freek Gielen (gitaar), Pieter Dingerdis (bas) en Wouter Bakker (drums) maakt zij dit kwartet compleet. Load is een groep die haar inspiratie haalt uit bands als Metallica, Pearl Jam, Alterbridge en Foo Fighters. Allemaal stevige rockbands met een overeenkomst. Geen concessies, gewoon knallen!

En dat is wat Load doet. Het is niet vernieuwend, niet te ingewikkeld maar het rockt wel. De muziek staat als een huis. Vaak gedragen door een strakke ritmesessie. Luister bijvoorbeeld eens naar ‘Destruction’. Het intro van dit nummer laat horen dat de bas en drums de basis vormen voor deze muziek. En de zang en gitaar zorgen ervoor dat het als een geheel klinkt. Iedere muzikant krijgt de ruimte om zijn talent te laten horen. Geen vervelende lange solo’s maar functioneel spel. Zoals goed te horen is in de afsluiter van het album ‘Control’.

Wat meer afwisseling was misschien leuk geweest. Van de andere kant grijpt dit album je van het begin tot het eind. Toch mag er hier en daar mag wat meer creativiteit in de melodie gestopt worden. Er gebeurd wat dat betreft weinig. Het past allemaal bij de muziek maar het verrast eigenlijk geen moment. Desalniettemin is Flames In Seconds een zeer behoorlijk album!
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Load Label:Eigen Beheer
Brian Sanhaji - Stereotype

Brian Sanhaji - StereotypeDe naam Brian Sanhaji zal je waarschijnlijk weinig zeggen. De Duitser maakt...

Bobby Kingsize – Summer Is Leaving Town

Bobby Kingsize - Summer is Leaving Town “Rawk and roll”, zo staat er op hun MySpace pagina te lezen. En daarmee vat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT