RECENSIE: Bobby Kingsize - Summer is Leaving Town

Bobby Kingsize – Summer Is Leaving Town
recensie cijfer 2009-04-10 “Rawk and roll”, zo staat er op hun MySpace pagina te lezen. En daarmee vat het Utrechtse Bobby Kingsize zichzelf perfect samen. Een aantal jaar terug stuiterde ik al de woonkamer door bij hun eersteling Nr. 1. Bij het onlangs verschenen Summer Is Leaving Town is dat niet minder. Lekker smerige, alles en iedereen omver kegelende rock & roll in een lekker doordenderend tempo. Precies zoals ie gespeeld hoort te worden. ‘All Night Long’ is een mooi voorbeeld: het rockt de pan uit, maar vergeet niet om ook nog eens een beklijvende melodie erin te passen. Deze song zou zo van de Australische muzikale geestverwanten van Jet kunnen zijn. In die zin dus eigenlijk niets nieuws onder de zon vergeleken met hun vorige album.

Toch lijkt het alsof er op dit album ook wat meer stonerrock invloeden naar boven zijn komen drijven. Maar het kan ook door de titel van het album zijn, dat ik die link ineens hoor. Want die albumtitel lijkt ineens een duidelijke verwijzing naar het afscheidsalbum …And The Circus Leaves Town van de meest legendarische stonerrockers ooit: Kyuss. En zanger Rutger Hoff komt qua zang ook erg dicht in de buurt van de rockstrot van Kyuss frontman John Garcia. Maar misschien was dat vorige keer ook al zo, en viel het me toen niet op.

Verder aardig om te vermelden is de vocale bijdrage in ‘All Night Long’ die komt namelijk van Gem-zanger Maurits Westerik. Erg sympathiek dat hij zo zijn steentje bijdraagt aan het succes van deze mannen.

Bobby Kingsize heeft met Summer Is Leaving Town opnieuw een sterke troef in handen om de komende zomer een aantal festivals helemaal plat te spelen. Op basis van dit album kan het niet anders of deze mannen spelen echt de klinknagels uit de plankieren. Dat het maar een lange hete zomer mag worden!


- 20-03-2006: No. 1.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Bobby Kingsize Label:Tear It Up
Load – Flames In Seconds

Load - Flames in SecondsHet wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden maar het moet wel soepel...

Hjaltalín - Sleepdrunk Seasons

Hjaltalín - Sleepdrunk Seasons De IJslandse muziekscene zit flink in de lift. Nu Sigur Rós zelfs een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT