RECENSIE: Union Town - Union Town

Union Town – Union Town
recensie cijfer 2009-03-17 Soms wil je als artiest wat anders, wat anders dan je eigen band speelt. Het kan namelijk zo zijn, dat de band waar in je speelt niet je gehele smaak dekt. Die kans is groot. Het gebeurt dan ook vaak dat artiesten buiten hun bands er projecten op na houden. Zo ook Union Town dat leden heeft die normaliter spelen (of speelden) bij Malkovich, Downslide en No Turning Back. Even lekker wat anders.

Alhoewel, wat anders? Union Town zou in het met hun ruige punkrock bij alle eerder genoemde bands niet slecht doen als voorprogramma (voor zover de bands zelf nog geen voorprogramma’s zijn vaak).

Er kleeft echter wel een groot hekelpunt aan het zelfgetitelde album van deze Amsterdamse/Tilburgse formatie. Union Town klinkt namelijk ontzettend eentonig. De negen nummers op dit debuut album zijn zonder al te veel variatie achter elkaar gezet en is daarmee voor het gehoor meer een lange zit dan een plaat die je aandacht weet vast te houden. Wat jammer is, want deze plaat die wat betreft aantal tracks tussen een EP en een album hangt is kwalitatief erg goed en ook de songs zelf zijn in principe niet verkeerd.

Union Town klinkt het meest als Malkovich (waarin Union Town bassiste Miriam tot een paar jaar geleden basgitaar speelde) na een lange avond met veel bier en het grijs draaien van Pennywise albums. Wellicht dat de band op een volgende plaat wat frisser uit de hoek kan komen, want nu is zelfs krap 25 minuten, jammer genoeg, een lange zit.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Union Town Label:Powered Records
Roos – Under The Appletree

Roos - Under the Appletree Roos komt uit Groningen en is de band rondom zangeres Roos Plaatsman. Of de...

John Frusciante – The Empyrean

John Frusciante - The Empyrean De scheidslijn tussen genialiteit en krankzinnigheid is, met name in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT